Jak vybrat perfektní krém proti vráskám pro váš typ pleti

Vrásky jsou přirozenou součástí našeho života, ovšem nejlepší způsob, jak jim předcházet, je prevence s pomocí vhodné omlazující korejské kosmetiky. Samozřejmě nemůžete čekat zázraky přes noc, pokud jednou použijete anti-age krém. Nicméně pravidelným používání se předejde vzniku nových vrásek a neprohlubování vrásek již vzniklých. S omlazující korejskou kosmetikou proti vráskám je dobré začít už po 25. roce a jedině tak bude pleť mladistvá a zářící. V tomto článku si uvedeme účinné složky v korejské kosmetice a tipy na konkrétní omlazující produkty. 

 

Co jsou to vrásky a jak vznikají?

Vrásky jsou označovány jako drobné záhyby v pleti, které vznikají stahováním pokožky. Jde o zcela přirozený jev v důsledku stárnutí pleti a jednou či později se bude týkat každého z nás. Za vráskami stojí v mnoha případech i genetika či způsob života. Pokud měla vaše babička v brzkém věku velmi vrásčitou pleť, pravděpodobně vás tento osud čeká také. Intenzita vrásek závisí na typu vaší pleti a tomu je třeba přizpůsobit i vhodnou péči o pleť s konkrétními produkty z nabídky korejské kosmetiky.  

 

Kdy se začínají objevovat první vrásky?

První známky stárnutí lze na pleti pozorovat již kolem 25. roku věku. Je to způsobeno důsledkem úbytku kolagenu a kyseliny hyaluronové v pleti a každý rok je tento úbytek zhruba o 1 %. Pleť ztrácí svoji pružnost a je tak nejvyšší čas zvážit prevenci v podobě korejských pleťových krémů a sér proti vráskám. Ty jsou totiž nejlepším prostředkem, jak předcházet vzniku nových vrásek a prohlubování stávajících, nikoliv jejich úplné zmizení z tváře. Čím dříve tedy začneme krémy proti vráskám používat, tím lépe. Tím se samozřejmě nemyslí začínat už v době povinné školní docházky, ale s objevením první vrásky. Zapomeňte tedy na rady babiček, že na krémy proti vráskám je spousta času, po čtyřicítce už by mohlo být pozdě.

 

Typy vrásek

Mimické neboli výrazové vrásky

 

Vrásky vznikající opakovaným pohybem obličejových svalů, například od smíchu, mračení se, krčení čela, při mluvení, jídle apod. Nejčastěji se vyskytují na čele, mezi obočím, ve vnějších koutcích oka nebo kolem úst.

 

 

 

Vrásky způsobené úbytkem elastinu

Jde o typ vrásek z důsledku častého pobytu na slunci bez použití sluneční ochrany.

 

 

 

Vrásky způsobené gravitací

Vrásky způsobené ochabováním pleti v důsledku přirozeného stárnutí, ta začíná být povislá. Nejčastěji se projevuje na tvářích, očních víčkách nebo obočí.

 

 

 

Kompresní vrásky způsobené tlakem

Vrásky vznikající mačkáním nebo třením obličeje, například při spaní v jedné poloze o polštář. Velmi často tak jde o typ vrásek způsobený špatným spánkem. Během dne mohou tyto vrásky z obličeje zmizet, ale bohužel mohou být i trvalého rázu, pokud ve stejné poloze spíte pravidelně a delší dobu.

 

 

 

Přirozené vrásky v důsledku stárnutí

Tyto vrásky jsou způsobeny přirozeně úbytkem elastinu v pleti a nejčastěji je můžete pozorovat v oblasti krku, na očních víčkách a postupně i na dalších partiích obličeje, například na čele nebo kolem úst a nosu.

 

 

Nejoblíbenější složky v korejské péči proti vráskám pro každý typ pleti

 

 

  • kyselina hyaluronová - je přirozenou látkou lidskému tělu a pomáhá udržet vodu v kolagenových a elastinových vláknech. Pomáhá v boji s vráskami a jelikož s přibývajícím věkem v těle kyselina hyaluronová ubývá, je třeba ji doplňovat vhodnou korejskou kosmetikou.
  • kolagen - je zodpovědný za pevnost a pružnost pleti a stejně jako v případě kyseliny hyaluronové i hladina kolagenu s přibývajícím věkem v těle přirozeně klesá a je třeba jej doplňovat. 
  • retinol - jde o silný antioxidant, který pomáhá k obnově pleti a vyhlazení jemných vrásek.
  • peptidy - peptidy výrazně redukují vrásky, nerovnosti pleti, ochablou pleť, pigmentaci a další projevy způsobené stárnutím pleti.
  • vitamín C - podporuje tvorbu kolagenu v pleti a chrání ji před poškozením v důsledku vnějších vlivů. 
  • šnečí mucin - hlemýždí filtrát má významné hydratační, vyhlazující a omlazující vlastnosti, a proto je také velmi oblíbenou a ceněnou složkou korejské kosmetiky.
  • zlato - zlato patří mezi luxusní ingredienci korejské kosmetiky účinně bojující i proti výraznějším vráskám. 24 karátové zlato je obsaženo v omlazujícím pleťovém korejském séru se zlatem a retinolem Terrazen Retinol Repair Gold Ampoule 24k.terrazen-retinol-repair-gold-ampoule-50-ml

 

  • ženšen - ženšen má protizánětlivé účinky a dokáže stimulovat tvorbu kolagenu v pleti.

 

  • kaviár - kaviárový extrakt obnovuje pleť, silně působí proti vráskám a vyrovnává tón pleti.

 

 

Jak vybrat nejlepší krém proti vráskám pro váš typ pleti

 

Při výběru nejvhodnějšího pleťového krému proti vráskám je třeba si v první řadě uvědomit, jaký typ pleti máte a která péče tak bude pro daný typ pleti nejvhodnější. 

 

 

  • suchá pleť - suchá pleť vyžaduje hydrataci, kterou jí dopřejete prostřednictvím hydratačního korejského pleťového krému Medi-Peel Gold Age Tox cream. Krém se vyznačuje celou řadou anti-age látek, jako je kyselina hyaluronová, kolagen, peptidy, ceramidy a mnohé další, vhodné k redukci vrásek.

 

Výrazný liftingový efekt suché pleti poskytne výživný korejský pleťový krém Cellnoc Phytocean Lifting cream. Krém obsahuje revoluční aktivní složku Sirtalice ™, což je látka získaná z hluboce zmrazených mikroorganismů z Indického oceánu.  

images (1)

 

 

  • problematická pleť - na zklidnění a regeneraci problematického typu pleti je perfektní korejský krém Mizon Snail Repair Perfect, který příznivě působí na vyhlazení vrásek, hydratuje a nezanechává mastný film, který by aknózní pleť zbytečně zatěžoval.

 

Lehkou texturu gelového korejského krému Nacific Pink AHA BHA Cream ocení mastnější a citlivá pleť se sklonem k akné.

 

 

 

 

Nejlepší omlazující BB krémy proti vráskám

K redukci jemných vrásek skvěle poslouží prémiový korejský anti-age BB krém Tiara Gold Multi Premium BB cream SPF50+PA++++. Díky adenosinu pomáhá redukovat vrásky, SPF 50 poskytuje pleti dostatečnou ochranu proti slunečnímu záření a zároveň pleť sjednotí a hydratuje.

Pro zralý typ pleti je perfektní omlazující korejský BB krém Holika Holika Bouncing Petit BB Cream SPF 30 PA++. BB krém účinně maskuje všechny nedokonalosti pleti a poskytuje dobrý krycí efekt. Rychle splyne s pletí a sjednotí její barvu. 

 

Pečující anti-age oční krémy pro všechny typy pleti

Citlivé oční okolí vyžaduje speciální péči v podobě výživného očního krému. Veškeré požadavky pleti s vráskami kolem očí splňuje korejský oční krém Mizon Collagen Power Firming Eye Cream s přírodním mořským kolagenem. Krém dokonale pečuje o jemnou a tenkou kůži kolem očí, pomáhá odstraňovat otoky a tmavé kruhy pod očima a příznivě působí na vyhlazení jemných linek a vrásek kolem očí. 

Účinky podobné botoxu má vyhlazující oční korejský krém IPSE Botonix Age-Defying Eye concentrate cream.

mceclip1-4_1

Omlazující pleťová korejská séra proti vráskám

Perfektní alternativou omlazujícího pleťového krému proti vráskám je bezesporu pleťové korejské sérum, které je koncentrovanější a tím pádem i účinnější. Korejské sérum s 95 % koncentrací nízkomolekulárního mořského kolagenu najdete v pleťovém séru Mary&May Marine Collagen Serum. Sérum se používá vždy před pleťovým krémem proti vráskám díky tekutější konzistenci, obnovuje pevnost pleti a zjemňuje viditelné vrásky bez pocitu mastnoty.

Efekt omlazení pleti jako po botoxu oceníte s korejskými ampulemi Meditime Botalinum Ampoule.

139-3_fb-img-1595618765149

Velmi zajímavým korejským produktem jsou liftingové kolagenové rozpustné nitě Revcell Premium Intensive Skin Activ Fiber. Tato revoluční kolagenová vlákna vám zajistí okamžitý liftingový efekt. Nanáší se ideálně přes noc, ráno se pleť vyčistí dle běžných zvyklostí a efekt vydrží ještě celý následující den po probuzení. Účinnými látkami jsou peptidový komplex, kyselina hyaluronová, kolagen a elastin, což jsou látky známé pro své anti-age účinky. 

Snímka obrazovky 2023-12-18 204600

Korejské pleťové omlazující masky proti vráskám

Proti vráskám lze snadno a rychle bojovat s pomocí korejských plátýnkových masek. Stačí 15 minut a pleť bude hladší, jemnější a hydratovaná do hloubky. Pružnost pleti obnovuje protivráskový korejská plátýnková maska s peptidy Holika Holika Skin Rescuer Mask Sheet Peptide. Maska má výrazný účinek proti vráskám a celkově zlepšuje vzhled a stav pleti. 

 

K vráskám si můžeme předčasně pomoci i my sami

Ačkoliv je vznik vrásek a stárnutí pleti přirozený jev, k vráskám si můžete nevědomky pomoci mnohem dříve způsobem života a následujícími nevhodnými návyky:

 

1. Nedůkladné čištění a odličování pleti

 

Správné odličování pleti a především očního okolí je základem každodenního čištění pleti. Nikdy by se nemělo stát, že ulehnete do postele s make-upem bez odlíčení pleti nebo odlíčení odbudete. Nejvhodnější způsob čištění pleti je tzv. dvoufázové odličování pleti, kdy pleť prvotně zbavíte nečistot pomocí odličovacího korejského oleje a následně ji dočistíte čistící korejskou pěnou nebo gelem. 

K odlíčení pleti perfektně poslouží odličovací korejský olej s pupečníkem asijským SKIN1004 Madagascar Centella Light cleansing oil, který podporuje tvorbu kolagenu v pleti a zvyšuje její elasticitu.

Obzvláště pokožka kolem očí je velmi tenká a citlivá, proto vyžaduje šetrnou a důslednou péči. Při odličování byste neměli na odličovací tamponek tlačit a dřít, stačí jemně přiložit na oční víčko, nechat chvíli působit a poté jemně setřít. Přílišné tlačení na pilu způsobuje otlaky, které mají také za následek vznik vrásek.

 

2. V péči o pleť se zapomíná na krk a dekolt

 

Pokožka v oblasti krku a dekoltu by měla vyžadovat stejnou péči jako pleť na obličeji u všech typů pleti. V těchto partiích je kůže velmi jemná a díky menšímu obsahu mazových žláz je tak náchylnější k projevům stárnutí a vráskám. Stejná pravidla jako pro obličej platí tedy i pro krk a dekolt při čištění i následné péči o pleť. 

Na krk a dekolt je k dostání speciální korejský krém Medi-Peel Premium Naite Thread neck cream, který má výrazný liftingový efekt, obnovuje kolagenová a elastinová vlákna v pleti a vyhlazuje jemné vrásky.

 

3. Vynechání SPF ochrany pleti

 

Vynecháním SPF ochrany pleti si koledujete o předčasný vznik vrásek, v neposlední řadě o tvorbu pigmentových skvrn. Krémy s vysokou ochranou byste měli používat denně, bez ohledu na počasí, roční období či místo, kde se právě nacházíte. Je tedy jedno, zda jste u moře, na horách nebo jdete do města na nákup. Korejské krémy s ochranným faktorem jsou naštěstí natolik vyspělé, že se hodí jako podklad pod make-up a skvěle nám nahradí hydratační pečující pleťové krémy. 

 

4. Absence slunečních brýlí v létě

 

Obzvláště v letních měsících byste měli neustále u sebe mít kvalitní sluneční brýle s kvalitním UV filtrem, které by zamezily vzniku vrásek a pigmentových skvrn. Díky brýlým také budete méně mhouřit očima a krčit čelo. 

 

5. Krčení čela u monitoru počítače

 

Podobné pravidlo, jako při krčení čela bez slunečních brýlí, platí i při práci s počítačem. Při dívání se do monitoru často krčíte čelo směrem nahoru a z toho důsledku se mohou vytvořit široké a hluboké rýhy.

 

6. Nedostatečný spánek 

 

Při nedostatečném a nekvalitním spánku se v těle produkuje stresový hormon kortizol, který má negativní vliv nejen na tělo, ale i na pleť. Vysoké množství produkovaného kortizolu způsobuje tmavé kruhy pod očima, oslabuje kolagenová vlákna v pleti a podpoří tak vznik hlubokých vrásek.

Tmavé kruhy a otoky pod očima vám pomůže redukovat korejská pleťová maska pod oči Wish Formula Panda Eye Essence mask.

 

7. Nevhodný materiál povlaku na polštář

 

Při kontaktu tváří s polštářem obvykle trávíte dlouhou dobu, přibližně 6 - 8 hodin. Nejvhodnější volbou jsou jemné saténové materiály, na kterých bude pleť a vlasy jemně klouzat a nebude se o ně třít a mačkat. 

 

8. Nedostatečná hydratace zevnitř

 

Denně byste měli vypít ideálně 2-3 litry neslazených tekutin, jinak je tělo i pokožka dehydratovaná, a to má za následek zhoršení elasticity pokožky a následný vznik linek a vrásek.

 

9. Nevhodná strava a špatná životospráva 

 

Vznik vrásek v pleti můžete bohužel podpořit i výkyvy váhy, ať už přibíráním nebo hubnutím držením drastických diet, vystavování tělu neustálému stresu či hektického způsobu života. 

 

10. Zlozvyky 

 

Za vznikem vrásek mohou stát i zlozvyky, jako je kouření nebo nadměrné požívání alkoholu, které pleť dehydratují a narušují produkci kolagenu. Stejně tak si lze nové vrásky kolem úst přivodit přežvykováním.

 

S vráskami lze bojovat i jinak než kosmetikou

 

Korejská anti-age kosmetika je na prevenci proti vráskám perfektní, lze jim ale předcházet i jinou cestou, a to stravou a popíjením beauty nápojů s kolagenem či kyselinou hyaluronovou.

Prevencí proti vráskám je i zdravá strava plná zeleniny, jako je například červená paprika, brokolice, špenát, avokádo a ovoce papája, borůvky, granátové jablko a dále různé ořechy a semínka.

Kromě zdravé stravy je skvělým prostředkem proti vráskám obličejová masáž. Ta uvolňuje svalové napětí, pleť je prokrvená a díky rychlejší regeneraci se zpevňuje a vyhlazuje. 

K masáži obličeje proti vráskám skvěle poslouží keramický korejský kámen Gua Sha nebo roller Spokoy. Pravidelná masáž obličeje stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu v pleti a ta se stává hladší a vypnutější. Rollerem lze po pleti přejíždět přes plátýnkovou masku nebo po aplikaci krému či séra proti vráskám, aby se do pleti lépe zapracovaly.