Vše co byste měli vědět o korejské kosmetice


FB119BD2-0C02-4CA5-92BC-B8A700CDF27FPokud se rádi staráte o svoji pleť, pravděpodobně jste už něco zaslechli o korejské kosmetice. Korejky se vyznačují dokonalou pletí a nikdy se nespokojí pouze s jedním přípravkem. Většina z nás často péči o pleť a tělo zanedbává a často se spokojíme s micelární vodou na odličování a tělovým mlékem na hydrataci těla. Korejky ovšem pravidelně dodržují několik kroků, díky kterým mají pleť bez chybičky. V tomto článku se blíže seznámíme s 10 kroky ke krásné pleti a uvedeme si tipy na produkty z oblasti korejské kosmetiky.


Korejská kosmetika sází na důslednost a prevenci


Rectangle 76Korejská kosmetika sází na důslednost a lásku ke své pokožce. Korejky o svou pleť pečují s určitou předvídatelností a pečují o ni z preventivních důvodů a ne až v okamžiku, kdy je třeba řešit nějaký problém. Tento přístup je z dlouhodobého hlediska pro pleť velice prospěšný a používat korejskou kosmetiku se tedy vyplatí.


Korejská péče o pleť v 10 krocích


Rectangle 76Základem v korejské kosmetice je bezesporu péče o pleť, spočívající v hydrataci a využívání přírodních složek. Je třeba dodržovat 10 přesně určených kroků, které se může zdát nemožné každý den plnit, ale jakmile si tyto kroky osvojíme, brzy budeme “sklízet ovoce”.


1. krok: Odlíčení a čištění pleti olejem


Rectangle 75Odlíčení pleti by mělo začínat odličovačem na olejové bázi. Olej si poradí i s voděodolným make-upem, včetně řasenky a šetrně z pleti odstraní všechny nečistoty bez zbytečného dření. Líčení se prakticky rozteče pod očima. Z korejské kosmetiky je vhodný hydrofilní odličovací olej s měsíčkem lékařským Calendula complete cleansing Oil od značky IUNIK. Jeho použití je velmi jednoduché. Stačí nanést na pleť, jemně promasírovat a jakmilese na pleti vytvoří bílá emulze, opláchne se vodou.


2. krok: Čištění pleti pěnou nebo čistícím gelem


Rectangle 75Samotné odlíčení nekončí prvním krokem a pleť je třeba dočišťovat i jinými přípravky z korejské kosmetiky. Až po použití pěny nebo gelu bude pleť skutečně čistá. Záleží na každém, co je pro koho příjemnější. Pěna je pro pleť takovým malým pohlazením. Z korejské kosmetiky je dobrou volbou značka Dear Klairs a její hypoalergenní čistící pěna Rich Moist Foaming Cleanser. Pokud je ovšem příjemnější gel, můžeme zvolit čistící gel s látkami na rostlinné bázi s nízkým pH Day By Day od značky Sioris. Na smývání je vhodné použít konjakovou houbičku s černým uhlím. Smývání je velice příjemné a navíc poslouží i jako jemný peeling.

3. krok: Peeling

Rectangle 75Peeling je důležitý, aby byla pleť vyčištěná do hloubky, zářila a lépe tak přijímala cenné látky z kosmetiky. Korejská kosmetika příliš nesází na peelingy s hrubšími částečkami, které mohou pleť dráždit. Vhodnější jsou exfoliační gely, které jsou jemné jako čistící gel, neobsahují abrazivní částečky a pronikají hluboko do pleti. Takový je například jemný peelingový gel s AHA ovocnými kyselinami Apple Smoothie Peeling Gel od Mizonu.
Při prvním použití může na pleti jemně štipkat, ale to není na závadu a s každým dalším použitím tento jev zmizí.

 

4. krok: Tonizace pleti 

Rectangle 75Většina z nás používá toner jako poslední krok v odličování, v korejské kosmetice je toner jako první krok v hydrataci pleti. Podpoří tak vláhu v pleti a revitalizuje ji. Skvělým tonerem je hydratační Essence Toner od značky Pyunkang Yul.


5. krok: Pleťová esence


Rectangle 75Používání pleťové esence je pro mnohé velkou neznámou, v korejské kosmetice jde o důležitý krok. Hlavním posláním esence je usnadnit vstřebávání přípravků z dalších kroků péče o pleť a ještě více podpořit hydrataci pleti. Hrubší pleť zjemní hydratační pleťová emulze Galacto Niacin 97 Power Essence od Purito, na rozjasnění dobře poslouží Starting Treatment Essence od značky Secret Key.


6. krok: Pleťové sérum


Rectangle 75Pleťová séra mají v korejské kosmetice nezastupitelnou funkci a mají většinou koncentrovaná složení plná výživných látek, jako například regenerační sérum s peptidy Centella Unscented Serum od značky Purito. Při výběru pleťového séra je třeba zvolit péči podle typu pleti, zda chceme pouze hydratovat nebo vyhladit jemné vrásky.


7. krok: Pleťová maska


Rectangle 75Co se týče pleťových masek, v korejské kosmetice jsou velice oblíbené masky plátýnkové. Osvěžující je pro pleť maska s příjemnou mandarinkovou vůní od zančky Qyo Qyo. Pokud si chceme užít v péči o pleť i trochu zábavy, můžeme vyzkoušet čistící bublinkovou
masku a černým uhlím Carbonated Bubble Clay Mask od Elizavecca Milky Piggy. Maska na pleti po několika minutách vypění, vyčistí póry a pak ji stačí jen opláchnout vodou.


8. krok: Péče o oční okolí


Rectangle 75Oční okolí je velice citlivé, proto si zaslouží speciální péči. Na oční krémy bychom neměli zapomínat v žádném případě a nečekat, až se objeví první vrásky. Čím dříve s ním tedy začneme, tím lépe. S vyhlazením jemných vrásek pomůže oční krém na redukci vrásek s hlemýždím extraktem Ultra Vitalizing Snail od značky Dewytree. Na tmavé kruhy a otoku jsou účinným řešením oční hydrogelové masky s Kolagenem a Kaviárem pro pružnost a rozjasnění pleti Collagen Eye Gel Patch od Mizonu.

 

9. krok: Použití hydratačního krému


Rectangle 75Pleťový krém je posledním krokem hydratace pleti, ale ne poslední v celé skin care s korejskou kosmetikou. Jde především o to, udržet v pleti co nejvíce vláhy a po co nejdelší dobu. Suchá pleť ocení hydratační krém Rich Moist Soothing Cream od značky Dear Klairs.


10. krok: Ochrana před slunečním zářením


Rectangle 75Použití krému s SPF je posledním krokem a neměli bychom tento krok opomíjet za jakéhokoliv počasí a v jakékoliv roční době. Je jedno, zda je pod mrakem, jsme na dovolené nebo se chystáme do města na nákup. Vždy bychom měli použít krém s ochranným faktorem minimálně 30, na obličej se ovšem doporučuje SPF 50 a vyšší. Předejdeme tak stárnutí kůže, vzniku vrásek, tvorbě pigmentových skvrn nebo různým onemocněním kůže. Z korejské kosmetiky je možné vybírat z celé řady pleťových krémů se SPF, například lehký krém na obličej Purito Daily Go-To Sunscreen SPF50+ PA++++ nebo praktické BB krémy od značky Holika Holika se SPF 30.