ALOE VERA a její využití v kosmetice

Aloe Vera je považována za velmi vzácnou rostlinu, známou pro své hojivé a léčivé účinky.

V Egyptě byla aloe vera dokonce nazývána rostlinou nesmrtelnosti. Postupem času se aloe vera stala uznávanou i v kosmetickém průmyslu.

Aloe vera roste obvykle v suchém podnebí, avšak její listy jsou plné tekutiny, bohaté na živiny a aktivní látky. V tomto článku si uvedeme hlavní benefity aloe vera a ve kterých přípravcích z korejské kosmetiky si ji můžeme dopřát.

Mocné účinky aloe vera

Jedna rostlina aloe vera obsahuje až 99 % vody a více než 200 aktivních složek. Jmenovitě může jít o vitamíny A, C, E, B, dále enzymy, uhlohydráty, minerály jako draslík, vápník, selen, sodík, železo, hořčík, zinek, chrom či mangan, dále je aloe vera bohaté na saponiny pro detoxikaci, polysacharidy, aminokyseliny, kyselinu salicylovou, listovou, folovou nebo rostlinné steroly.

Pozitivní účinky aloe vera jsou prokázány nejen v péči o pokožku, ale i pro naše střeva. Aloe vera obsahuje spoustu vlákniny, čímž reguluje střevní činnost, podporuje trávení a pomáhá dokonce léčit žaludeční vředy, uvolňuje zácpu a podporuje tvorbu žluči.

Aloe vera je také skvělým prostředkem pro detoxikaci organismu, podporuje imunitní systém a odolnost organismu.

 

S čím nám pomůže aloe vera?

Aloe vera může být v kosmetice účinnou první pomocí na červenou a podrážděnou pokožku od sluníčka, odřeniny nebo pokud se spálíme od žehličky nebo trouby. Díky chladivémů účinku aloe vera oceníme také v případě bodnutí hmyzem.

Vhodnou volbou z korejské kosmetiky může být chladivý gel z aloe vera Benton Aloe Real Cool Soothing gel.

Zklidňující gel Aloe Real Cool Soothing gel obsahuje 93 % výtažků z listů Aloe Barbadensis. Hloubkově hydratuje a zklidňuje suchou pokožku. Je lehký a rychle se vstřebává do pokožky, takže okamžitě uklidňuje a ochlazuje podrážděnou pokožku, lze jej aplikovat jak na obličej, tak na další části těla, které vyžadují uklidňující účinky.

Obsažené enzymy v aloe vera pomohou zredukovat a eliminovat odumřelé kožní buňky na povrchu pokožky a dokáží zmírnit projevy problematické, suché či jinak podrážděné pokožky.

 

Proč používat v kosmetice produkty s aloe vera?

aloe_vera_2400x1350px_811576

Aloe vera a obsažené mukopolysacharidy pronikají hluboko do pokožky a díky tomu se postará o rychlou hydrataci do hloubky, aminokyseliny zase zjemňují ztvrdlé kožní buňky.

Kosmetika s aloe vera bojuje proti stárnutí, regeneruje kožní buňky a urychluje tvorbu kolagenu, díky čemuž je pokožka pružnější a vyhlazenější. Aloe vera má antibakteriální a protizánětlivé účinky, stejně tak účinně léčí.

Díky mnoha vitamínům a minerálům aloe vera posiluje imunitní systém a dokáže si poradit s ekzémy, lupénkou či jinými zraněními a chronickými onemocněními. Přípravky s aloe vera tak mohou být skvělým přírodním lékem na problematickou pokožku.

Aloe vera je hojně využívaná v korejské kosmetice

V korejské kosmetice je již legendou univerzální gel s aloe vera Holika Holika Aloe 99% soothing gel. Lehká vodová textura tohoto gelu se rychle vstřebává do pokožky a poskytuje jí hloubkovou hydrataci, zklidňuje, tonizuje a osvěžuje. Výtažek z aloe vera pleť hydratuje a současně vypíná, reguluje metabolismus kožních tkání, stimuluje regeneraci buněk, zmírňuje podráždění, čistí póry, napomáhá odstranění odumřelých buněk a současně zvláčňuje pokožku, kterou tak zanechává jemnější a vyhlazenější.

Okamžitou vzpruhou pro pleť může být Skin 79 Fresh Garden Mask Aloe. Bavlněná maska z čisté bavlny obsahuje čerstvé, přírodní ingredience. Perfektní řešení pro osoby s citlivou pokožkou se sklonem k zarudnutí.

Za zkoušku stojí i maska s aloe vera Benton Aloe Soothing Mask Pack. Benton Aloe Soothing Mask Pack obsahuje více než 48 % aloe vera, stejně jako vodu z listů kamélie sinensis neboli zeleného čaje, které zklidňují, opravují, chrání, hydratují a zanechávají pokožku pocitově a revitalizovanou.

Pleťové masky ale nejsou jediným prostředkem, jak pleť hydratovat a zklidnit za pomoci aloe vera. Můžeme začít už v prvním kroku čištění pleti, a to s Benton Aloe BHA Skin Tonerem.

Toner vyniká svými uklidňujícími a hydratačními účinky, dále obsahue výtažky z aloe vera a BHA kyseliny. Tato jedinečná kombinace rostlinných výtažků připravuje pokožku na další péči.

Aloe vera bojuje s nejběžnějšími problémy spojenými se změnou barvy pleti, nedokonalostmi, ztrátou pevnosti a suchosti.

Aloe je v produktu přítomno ve třech formách: jako extrakt, šťáva a voda z listů, které vám umožní získat ještě více živin a péče. Aloe má úžasné zvlhčující a regenerační vlastnosti.  

V letních měsících jistě oceníme ochranný pleťový krém s aloe vera a vysokých faktorem SPF 50 The Saem Jeju Fresh Aloe Sun Gel SPF50+/PA++++. Jde o lehký gelový krém na opalování, který hydratuje a zklidňuje pokožku a zároveň ji chrání před fotostárnutím a negativními účinky UVA a UVB paprsků.

Má velmi příjemnou, lehkou texturu. Zanechává za sebou nelepivý, sametový povrch. Nezanechává lepkavý ani mastný film na pokožce. Produkt je ideální pro každodenní ochranu pokožky před sluncem.

Pokožku celého těla potěší hydratační sprchový gel s aloe vera Mizon My Relaxing Time Body Wash. Sprchový gel s výtažky z aloe je složený z 97,6 % přírodních bylinných extraktů s antioxidační rolí, které vyživují a revitalizují pokožku. Dodává vlhkost a zklidňuje pokožku s chladivým pocitem. Sprchový gel hydratuje, zklidňuje a omlazuje pokožku, zanechává ji dokonale čistou, svěží a hydratovanou.

 

Aloe vera není jen na pokožku, ale i na vlasy

aloe-vera-hair-mask-for-shiny-healthy-hair

Přípravky s aloe vera si můžeme dopřát nejen na hloubkovou hydrataci pleti a pokožky celého těla, ale i jako záchranu suchých a poškozených vlasů. Gel s aloe vera lze využít jako masku na vlasy, která obnovuje oslabené, nepoddajné vlasy s narušenou strukturou. Stačí ji aplikovat na umyté vlhké vlasy a nechat působit 10-15 minut, poté opláchnout teplou vodou. Gel lze použít také na zklidnění po holení. Doporučuje se uchovávat v lednici pro dodání osvěžujícího chladivého účinku.