Korejské tonery

Zatímco my se většinou při odličování spokojíme s micelární vodou, Korejky v péči o pleť nejraději sází na korejské tonery. Ty patří mezi důležitou součást v rámci tzv. dvoufázového čištění pleti. Existuje několik druhů korejských tonerů, které si podrobněji popíšeme v tomto článku, včetně důvodů, proč je dobré na ně v každodenní péči o pleť nezapomínat.

Co si představit pod pojmem korejský toner?

Korejský toner je většinou nenápadná průhledná tekutina, která připomíná obyčejnou vodu. Nijak při používání nepění, přesto je korejský toner zcela neobyčejný a v péči o pleť nepostradatelný. K hlavním úkolům, které korejský toner plní, patří dočištění zbytků nečistot a vytvoření hydratační vrstvy, díky které bude pleť snáze schopna přijímat hutnější a výživnější přípravky.

Pokud jste tedy ještě s korejskými tonery nezačali, je nejvyšší čas to změnit. Jedině tak dosáhnete zářivé a zdravě vypadající pleti.

 

V jakém kroku používat korejské tonery?

Korejský rituál krásy zahrnuje až 10 kroků v péči o pleť, což se může zdát velmi zdlouhavé a složité. Prvním krokem je odlíčení pleti korejským přípravkem na bázi oleje, pak následuje dočištění přípravkem na bázi vody, například pleťový gel nebo pěna. Dalším krokem může být jemná exfoliace a korejský toner nebo essence bývá až zhruba čtvrtým krokem v péči o pleť. Korejské tonery jsou vhodným přípravkem na kompletní zvlhčení pleti a nanáší se vždy na odlíčenou a dokonale vyčištěnou pleť, aby mohla být schopna přijímat látky z následné péče.

 

Jaké jsou hlavní benefity korejských tonerů?

Korejské tonery, tonika nebo pleťové vody můžeme označit za jednu skupinku přípravků, které pleť tonizují. Někomu se může toto slovo jevit jako cizí, ovšem v překladu to znamená, že korejské tonery zbavují pleť nečistot a připravují pleť na absorpci pleťových sér a krémů. Korejské tonery pleť dostatečně hydratují a pomáhají v ní udržet potřebnou vlhkost na delší dobu.

 

Může korejský toner dehydratovat pleť?

Tonery, které známe z drogerie, mají bohužel opačný efekt, tedy stahování pórů. To může pleť vysušovat a napínat. Pleť se pak brání nadměrnou tvorbou kožního mazu a to má obvykle za následek tvorbu pupínků a akné. To se s korejskými toniky stát nemůže, protože jsou doslova nadupané hydratačními látkami a pomáhají s vytvoření ochranné hydratační vrstvy. Otázka, zda tedy může korejský toner pleť dehydratovat, zní jednoznačně ne.

 

Na mastnou a problematickou pleť můžeme zvolit tonikum pro aknózní a problematickou pleť  Dr. Ceuracle Tea Tree Purifine 70 toner. Tento korejský toner jemně čistí pokožku a zároveň pomáhá minimalizovat výskyt pupínků, udržuje pokožku pružnou a zklidněnou. Korejský toner obsahuje 70 % extraktu z čajovníku, pomáhá zmírnit zarudnutí a podráždění díky svým protizánětlivým vlastnostem. Výtažek z vrbové kůry a niacinamid pak jemně odlupují a posilují kožní bariéru, aby vytvořily jasnou a zářivou pleť.

 

 

Druhy korejských tonerů

  • Hydratační korejské tonery:

    patří mezi nejoblíbenější korejské tonery. Využívají spoustu výživných extraktů pro hydrataci pleti do hloubky, jako například hydratační toner s aloe vera Benton Aloe BHA Skin Toner. Aloe vera je v korejském toneru přítomno ve třech formách: jako extrakt, šťáva a voda z listů, které umožní získat ještě více živin a péče.

 

  • Korejské tonery na úpravu pH:

korejské tonery se v péči o pleť využívají zejména pro vyrovnání pH. Při mytí pleti pH pokožky klesá, které je běžně mezi hodnotami 4,5-5,5. To může trvat i dvě hodinu a po tuto dobu je pleť velmi oslabená a můžeme pociťovat pocity pnutí nebo pálení. Korejský toner pleť vrátí zpět do normálu a k tomu můžeme využít například vyrovnávající tonikum TOUN 28 pH Balancing Toner. Během několika sekund vrátí kyselost vaší pokožky na úroveň pH 5,5 a chrání ji před nečistotami. Obsahuje aktivní složky, jako je organický ibišek, který pomáhá důkladně vyčistit pokožku odumřelých buněk a zároveň zmenšuje rozšířené póry. Antokyan a vitamín C dodávají pokožce bohaté živiny. Mezi další složky patří nízkomolekulární kyselina hyaluronová.

Existuje také kombinace několika druhů korejských tonerů, které hydratují, vyživují a zároveň vyrovnávají pH, jako třeba Dear Klairs Supple Preparation Unscented Toner.

  • Vyživující korejské tonery - essence:

    essence jsou velmi specifickou skupinou korejských tonerů. Jedná se o výživnější formu korejských tonerů s celou řadou extraktů. Vhodnou formou pleťové essence může být například Purito Fermented Complex 94 Boosting Essence. Jedná se o jemnou tekutou esenci, která se specializuje na hluboké zvlhčení pokožky. Jako posilující esence pro první krok péče o pleť pomáhá udržovat záři pokožky a má větší absorpční účinek.
  • Peelingové korejské tonery:

    exfoliační korejské tonery pleť zvlhčují a zároveň pomáhají odstraňovat odumřelé kožní buňky. Vodný je toner s AHA kyselinami Beauty of Joseon Bubble Toner Green Plum. AHA kyselina glykolová odstraňuje odumřelé kožní buňky, aby odhalila jasnější pleť a zároveň podporuje buněčnou výměnu, což napomáhá vyblednutí jizev a nežádoucí pigmentace. Důsledná jemná exfoliace také pomáhá minimalizovat výskyt jemných linek a vrásek. Bohaté mikrobubliny odlupují a odstraňují nečistoty a zároveň kontrolují tvorbu kožního mazu a zlepšují vzhled pórů.

 

Metoda “7 vrstev” aneb použití 7 vrstev korejského toneru

O dvoufázovém odličování nebo 10-ti krokové korejské péče o pleť už jsme určitě slyšeli. Ovšem metoda 7 vrstev je poměrně neznámou, nicméně velmi zajímavou technikou. Metoda spočívá v tom, že korejské tonikum se na pleť nanese až 7x za sebou. Dosáhneme tím hloubkové hydratace srovnatelné s profesionálním salonním ošetřením pleti. Výsledkem je vypnutější a zářivější pleť a vybírat bychom si pro tyto praktiky měli lehká neexfoliační tonika.

Tuto metodu můžeme vyzkoušet se zklidňujícím tonikem s pupečníkem asijským Mixsoon Centella Asiatica toner. Toner má regenerační vlastnosti, zmírňuje záněty, osvěžuje pokožku, pomáhá vyrovnávat teplotu pokožky a také nasycuje pokožku vlhkostí a zvyšuje její elasticitu. Ideální pro boj s dehydratací, suchostí a záněty pokožky. A také pro pleť se sklonem ke zvýšené reaktivitě, pro péči po peelingech a kyselinách a každodenní prevenci akné a zánětů.