Co je to korejská desetikroková rutina péče o pleť a jak ji zvládnout

Korejská péče o pleť se může na první pohled zdát velmi složitou, protože sestává z několika po sobě jdoucích kroků. Těchto kroků může být i více než 10 a pro někoho může být osvojit si desetikrokovou rutinní péči nemyslitelné. Chcete-li ovšem dosáhnout zdravé a zářivé pleti, je třeba zvolit kvalitní korejskou kosmetiku a začít se desetikrokové péče o pleť po vzoru Korejek řídit. V následujícím článku si uvedeme, co vše za desetikrokovou rutinní péčí o pleť stojí a které přípravky z korejské kosmetiky jsou k tomu vhodné.

 

Korejská péče o pleť aneb 10 kroků ke krásné pleti

 

Desetikroková péče o pleť podle Korejek není žádným tajemstvím. V Koreji si tuto desetikrokovou korejskou rutinu osvojují dokonce i muži a dívky už od útlého věku. Jejich dokonalá a zářivá pleť není ovšem dána geneticky. Pleť Korejek je nicméně záviděníhodná a my se můžeme jejich vzoru jednoduše přiblížit za pomocí kvalitní korejské kosmetiky a dodržení základních pravidel v péči o pleť. Někdy se dokonce udává až 16 kroků, nám ovšem bude stačit 10 základních kroků v korejské  péči o pleť, od čištění pleti až po následnou pečující péči.

1. krok: odlíčení pleti

 

Především při večerním čištění pleti je nutné zbavit pleť make-upu a dalších nečistot, které na pleti během dne ulpěly. Nejlepším pomocníkem pro vás bude kvalitní korejský odličovač na olejové bázi. Stačí nanést přípravek přímo na pleť nebo na odličovací tamponek a nechat pod ním make-up jednoduše rozpustit.

Skvělým odličovacím olejem je korejský Dear Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil, který udržuje vlhkost pokožky a účinně odstraňuje make-up a nečistoty bez jakéhokoli podráždění díky snadno omyvatelné struktuře. Jeho hypoalergenní složení je plné rostlinných olejů, které jemně čistí, hydratují a chrání.

143-8_143-3-dear-klairs-hloubkove-cistici-olej-150-ml

 2. krok: čištění pleti pěnou nebo gelem

 

Většina z nás si vystačí pouze s micelární vodou a poté si myslíme, že máme splněno. To je ovšem velká chyba a hlavní čištění pleti nás teprve čeká. Druhý krok v rámci tzv. dvoufázového odličování za pomoci korejské pěny nebo gelu je velmi důležitým krokem, který pleť dočistí a připraví pleť na následnou péči.

Pro jemné dočištění pleti můžeme zvolit korejskou čistící pěnu Benton Honest Cleansing Foam, která vytváří bohatou pěnu a odstraňuje nečistoty a přebytečné zbytky z vašeho prvního kroku čištění na bázi oleje.

 

 3. krok: použití peelingu

 

Pro ještě čistší a zářivější pleť je vhodné do své denní rutiny alespoň jednou týdně zařadit korejský peeling. Díky peelingu se zbavíte odumřelých kožních buněk a černých teček, zabraňujete ucpávání pórů a tvorbě akné.

Korejských peelingů je k dostání celá řada, od mechanických s abrazivními částečkami až po enzymatické, které jsou jemnější a účinnější. Pronikají hluboko do pórů, odkud vytlačují nečistoty a maz, které mají za následek vznik černých teček.

Výborný je například korejský peelingový gel s AHA kyselinami IUNIK Line Moisture Mild Peeling Gel.

 

4. krok: tonizace pleti

 

Toner patří v naší rutině obvykle jako poslední krok při čištění pleti, u Korejek je prvním krokem v rámci hydratace pleti. Tonery pomohou následující péči podpořit hydratační účinek, jako například korejský Dear Klairs Supple Preparation Unscented Toner.

 

5. krok: pleťová essence

 

Pleťová essence je v naší rutině často zcela opomíjena, protože nevíme o jejich benefitech pro pleť. Hlavním posláním korejské esence je usnadnit absorpci přípravků z následujících kroků a maximalizovat tak hydrataci pleti. K tomu nám pomůže essence s kyselinou hyaluronovou COSRX Hyaluronic Acid Hydra Power essence.

 

6. krok: pleťové sérum pro váš typ pleti

 

Používání pleťového korejského séra je cílenou péčí přesně pro váš typ pleti. Na výběr jsou tak séra hydratační, omlazující, rozjasňující nebo i séra na problematickou pleť. Záleží tedy na typu vaší pleti a vašem výběru vhodného korejského séra.

Pro hydrataci pleti je výborné korejské sérum Beauty of Joseon Repair serum Ginseng+Snail mucin.

rpg841amlnob7bhlci48-md

 

7. krok: pleťová maska

 

Stejně jako u pleťového séra záleží i u masky na typu naší pleti a jakému účinku masky dáme přednost. Zejména korejské plátýnkové masky jsou hydratační a poskytují pleti okamžitý efekt, jako například korejská maska Abib Mild Acidic pH Sheet mask Aqua Fit. Maska pleť hydratuje, zjemňuje a vyrovnává texturu pokožky, zlepšuje celkový tón a vyhlazuje, normalizuje hydrolipidickou rovnováhu pokožky.

 

8. krok: používání oční péče

 

Kolem očí se nám obvykle objevují první vrásky, proto není na co čekat. Právě pravidelnou a hlavně preventivní péčí vzniku nových vrásek předejdeme. S vyhlazením jemných vrásek vám pomůžekorejský oční krém Mizon Snail Repair Eye.

 

9. krok: pleťový krém

 

Používání pleťového krému je u nás mnohdy druhým krokem hned po použití odličovače. V korejské rutině jsme se s ním dostali až na předposlední devátý krok celé péče o pleť. S pleťovým krémem nám jde o udržení hydratace pleti po dlouhou dobu.

Hydratačním korejským krémem použitelným celoročně je vhodným Dear Klairs Rich Moist Soothing Cream. Krém poskytuje okamžitou a dlouhodobou hydrataci pro zářivější a hydratovanou pleť. Složení s beta glukanem odvozeným od kvasinek podporuje přirozenou vlhkostní bariéru pokožky a obranný systém vaší pokožky.

 

10. krok: ochrana před slunečním zářením

 

Používání SPF faktoru je v desetikrokové péči o pleť základem a naprostou samozřejmostí za jakéhokoliv počasí i v kterékoliv roční době. Pro každodenní použití jsou vhodné krémy se SPF 30, ovšem lepší je poohlédnout se rovnou po SPF 50, jako například u korejského Beauty of Joseon Relief Sun Rice+Probiotics SPF50+PA++++.