Jak si vybrat správný odstín BB krému podle typu pleti

Jestliže chcete ve svém kosmetickém arzenálu ušetřit spoustu místa a ušetřit i nějaké peníze, pak je právě pro vás dobré pořídit si korejský BB krém. Jedná se o praktický multifunkční produkt, díky kterému si v koupelně ušetříte spoustu lahviček a vystačíte si pouze s jednou. Nahradí vám totiž make-up, korektor a dokonce i hydratační pleťový krém. Aby vaše pleť vypadala perfektně, korejský BB krém je nejlepší volba. Ale jak vybrat správný odstín korejského BB krému pro váš typ pleti a jaké jsou hlavní benefity korejského BB krému? To se dozvíme v tomto článku.

 

Co se skrývá za označením BB krém?

 

Pod zkratkou BB se ukrývají slova Beauty Balm nebo také Blemish Balm, což jde volně přeložit jako korejský balzám na krásu. Je to v podstatě spojení multifunkčního lehkého krému a make-upu. Hlavními benefity korejského BB krému je hydratace pleti jako pleťový krém a zamaskování nedokonalostí a sjednocení pleti jako make-up.

Historie samotného BB krému sahá až do Německa do roku 1960, kdy doktorka Christine Schrammeková dávala svým tehdejším pacientům po estetických zákrocích speciálně namíchanou mastičku pro zakrytí rudých skvrn, nutnou hydrataci pleti a k ochraně před škodlivým slunečním zářením.

BB krém jako takový tedy vznikl v Německu, ovšem BB krém, jaký známe dnes, byl vyvinut v Koreji. A korejské BB krémy jsou také tou nejlepší volbou pro vaši pleť.

 

Na co všechno je BB krém dobrý a který bude pro váš typ pleti nejvhodnější?

 

Korejský BB krém je pro vás vhodný, pokud vaše pleť není příliš problematická a nemá výraznější akné a pupínky či potřebujete zamaskovat pouze malé nedokonalosti. Oceníte ho také v případě, že hledáte lehký a jemný make-up, který pleť především sjednotí a podtrhne vaši přirozenou krásu. BB krém je vhodný zejména na horké letní měsíce, kdy hledáme opravdu lehké krytí, o kterém nebudeme ani vědět. Hutné make-upy je tedy dobré si schovat na podzim a zimu.

BB krém je také ideální pro ty, kdo dbají na hydrataci pleti, výživu a zároveň ochranu před slunečním zářením. Většina korejských BB krémů je obohacena o vysoký SPF faktor, díky čemuž nám skvěle nahradí nutnost používání opalovacího krému. Na ochranu pleti bychom neměli zapomínat na letní dovolené, ale i po celý rok. S korejskými BB krémy na ochranu pleti zapomínat určitě nebudeme.

 

Bestsellerem mezi korejskými BB krémy je korejská značka Missha a její Missha Perfect Cover BB Cream. Tento korejský BB krém skryje nedokonalosti pleti a dodá jí krásný zdravý vzhled. Jedinečné složení produktu je založeno na kombinaci přírodních složek, jejichž účinnost byla známa již před mnoha staletími. BB krém má jemnou texturu, dokonale maskuje nedokonalosti pleti a nezanechává na obličeji pocit masky.

2125-9_missha-perfect-cover-bb-cream-bb-krem-s-ochrannym-faktorem

Samozřejmostí je vysoké SPF 50, díky čemuž bude pleť chráněná před slunečním zářením, které má za následek vznik vrásek a tvorbu pigmentových skvrn.

 

Čím se řídit při správném výběru odstínu BB krému pro váš typ pleti?

 

Korejské BB krémy jsou velmi oblíbené a za poměrně krátkou dobu se staly doslova hitem. Při výběru vhodného korejského BB krému pro váš typ pleti je třeba brát v potaz několik faktorů. Prvním z nich je určit potřebu vaší pleti. Existuje spousta variant BB krémů na různé typy pleti, proto je dobré si pro začátek uvědomit, zda hledáme přípravek pro suchou, mastnou nebo smíšenou pleť.

Na to je skvělá korejská značka Holika Holika, která nabízí několik BB krémů právě pro váš typ pleti: hydratační Holika Holika Moisturizing Petit BB Cream SPF 30 PA++ pro suchou pleť, omlazující Holika Holika Bouncing Petit BB Cream SPF 30 PA++ pro zralou pleť nebo Holika Holika Clearing Petit BB Cream SPF 30 PA ++ na problematický typ pleti.

Všechny také obsahují SPF 30, takže pleť bude zároveň i chráněná před slunečním zářením.

Dalším důležitým faktorem je výběr správného odstínu korejského BB krému pro váš typ pleti. Výběr BB krému je obvykle jednodušší než u klasického make-upu. BB krémy se lépe přizpůsobují danému odstínu pleti a u korejských BB krémů obvykle nevybíráme podle číselných odstínů, ale jednoduše podle označení variant světlá, střední nebo tmavá.

BB krémy nabízí celá řada korejských značek. Známá a velmi oblíbená je i značka SKIN79. Kromě typických vlastností BB krému jsou ty od značky SKIN79 i pečující BB krém Skin79 Golden Snail Intensive BB cream SPF50+PA+++ využívá oblíbenou složku korejské kosmetiky, a to je hlemýždí sekret.

3033-2_snail793

Hydratační BB krém od SKIN79 obsahuje 26 % výtažku z hlemýždího sekretu, díky tomu vyrovnává pleť, vyhlazuje pokožku a zlepšuje její schopnost regenerace. Pomáhá také redukovat viditelné vrásky a zesvětluje pigmentové skvrny. Zlaté částice obsaženy v tomto skvělém BB krému podporují kožní metabolismus, pomáhají odstraňovat z pleti toxiny a podporují buněčnou obnovu pleti.

Lehké krytí BB krému krému dokonale maskuje všechny nedokonalosti pleti a dělá ji zářivou na dlouhou dobu, hydratuje a dodává vaší pleti zdravý vzhled.

 

Jak správně nanášet BB krém?

 

Na aplikaci korejského BB krému neexistuje jednotný návod. Vše záleží na našich zvyklostech při líčení. Někomu vyhovují prsty, jinému štětec nebo beauty blender. Záleží tedy na tom, co komu vyhovuje a jakou techniku při aplikaci BB krému zvolíme.

 

Kromě korejského BB krému můžeme pro náš typ pleti zvolit i tzv. CC krémy

 

BB a CC krémy mají mnohé společné. Na trhu se začínají objevovat i přípravky s označením DD nebo EE krémy, jde ovšem v podstatě také o přípravky s vlastnostmi BB krémů, jen s mírnými odlišnostmi.

 

V následujících bodech si přiblížíme hlavní benefity a rozdíly mezi BB a CC krémy pro lepší výběr pro váš typ pleti:

 

BB krém:

  • spojení hydratačního krému, make-upu a korektoru, lehká textura, jemné krytí, určen pro všechny typy pleti.

CC krém:

  • kombinace hydratačního krému, korektoru, make-upu, matujícího pudru či rozjasňovače, středně lehká textura, střední krytí, určen pro problematickou pleť se sklonem k začervenání a akné.

 

Označení CC znamenají Color Control neboli barevně sjednocující krém. Jako CC krém spolehlivě funguje korejský Heimish Aqua Tone-Up Cream. Jde o lehký krém, který nejen zvlhčuje pokožku, ale také rozjasňuje unavenou pleť, a tím pomáhá vaší tváři ke zdravému vzhledu. Složení na vodní bázi poskytuje pleti dostatečný hydratační účinek.

2035-2_heimish-aqua-tone-up-cream--2

Tento korejský CC krém rozjasňuje unavenou pleť, zvlhčuje pokožku a zlepšuje vrásky a jemné linky a dodává pleti jemný vzhled bez pocitu mastnoty nebo lepivosti.