Jak se zbavit černých teček s pomocí korejské kosmetiky

Černé tečky jsou častým kosmetickým problémem, který jistě trápil nebo trápí každého z nás. Dá se ale proti nim bojovat nebo se jich zbavit úplně a nadobro? To se dozvíme v tomto článku. Uvedeme si i nejčastější chyby, kterých se v péči o pleť dopouštíme a jak na tento problém vyzrát za pomoci korejské kosmetiky.

 4553-2_missha-super-off-cleansing-oil--blackhead-off-cistici-olej-proti-cernym-teckam_1

 

Co jsou to černé tečky a jak se na pokožce objevují?

 

Černé tečky vznikají, když naše póry produkují větší množství mazu a následkem toho se ucpe. Směs mazu a odumřelých kožních buněk, nahromaděných v póru, nazýváme černou tečkou, jelikož povrch nahromaděných nečistot černá. Nejčastěji se s černými tečkami setkáváme v oblasti nosu, ale mohou se objevit i kdekoliv jinde na obličeji, krku, ramenech, dekoltu či dokonce na zádech. Korejská kosmetika nabízí řešení na všechny problematické partie s výskytem černých teček.

 

Kdy se začínají černé tečky objevovat?

Černé tečky nás obvykle začínají trápit v období puberty, kdy se aktivuje produkce pohlavních hormonů. U malých dětí je tedy nenajdeme, ale v dospělosti nás mohou potrápit klidně až do zralého věku.

Nejrizikovější jsou pro vznik černých teček hormonální změny, jako již zmíněná puberta, stres, ovulace u žen, užívání hormonální antikoncepce, braní léků, ale i nevhodná strava. Častěji se také s černými tečkami mohou setkat kuřáci a hojnou půdou pro ně může být i používání špatně zvolené kosmetiky. Vhodné je proto zvolit korejskou kosmetiku, která si s černými tečkami dokáže obstojně poradit.

 

Nejčastější chyby, které podporují tvorbu černých teček

Základním prohřeškem, díky kterému se nám tvoří černé tečky, je nesprávné odličování a čištění pleti. Pokud se večer kvalitně neodlíčíme a jdeme spát s vrstvou make-upu, koledujeme si nejen o špinavé ložní povlečení, ale i zanesené póry.

S tím také souvisí i to, že povlečení měníme a pereme méně často, než bychom měli. Obvykle bychom měli peřiny prát jednou týdně, a to nejenom kvůli pleti, ale i kvůli tomu, že se v noci více potíme.

Chybou může být i časté střídání korejské kosmetiky. Testování nových produktů pleti nesvědčí a měli bychom u jednoho korejského produktu vytrvat několik měsíců, než se dostaví požadované účinky. Někdy můžeme poznat reakci již po prvním použití, ale to se týká především těch negativních. Pokud nám například pleť po nějakém krému zčervená nebo na pleti štípe, pravděpodobně pro nás nebude ten pravý. Pokud se nám tedy osvědčí nějaký produkt nebo používaná značka, měli bychom se jí držet.

Jeden z problémů, který našim pórům nesvědčí, se týká cvičení a návštěvy posilovny. Pokud po cvičení odkládáme sprchu až domů, pot nám může póry také po zaschnutí zanést. Proto je vhodné se osprchovat bezprostředně po cvičení a ještě v posilovně, pokud ta možnost je.

 

Černé tečky nesmíme v žádném případě vymačkávat!

Největším problémem nejsou všechny výše uvedené případy, ale to, že si černé tečky neodborně vymačkáváme. Černé tečky sice vymáčkneme, ovšem poté se nám mohou vytvořit nevzhledné  jizvičky. Je tedy proto vhodnější se svěřit do rukou profesionálního dermatologa.

K odstranění černých teček a akné lze použít i praktické korejské kosmetické očko ETUDE HOUSE My Beauty Tool Pimple Popper. Očko umožňuje bezbolestně a bezpečně se zbavit zánětů a ucpaných pórů. Pro lepší výsledek je dobré si před použitím obličej napařit, aby se póry otevřely a uvolnily.

 4304-1_pimple2

Za černými tečkami může stát i špatná hygiena kosmetických pomůcek

Používáte rádi kosmetické štětce, konjakové houbičky, houbičky na make-up a jiné pomůcky? Pak je důležité myslet i na jejich hygienu a také dobré skladování. Například korejská konjaková houbička Purito Bamboo Charcoal Konjac sponge obsahuje praktický provázek, za který se houbička pověsí. Díky tomu bude lépe vysychat a nebudou se v ní množit a hromadit bakterie, které stojí za zhoršením stavu pleti.

Houbičky a štětce na make-up je třeba také správně skladovat a hlavně minimálně jednou týdně vymývat speciálními přípravky nebo přírodními šampony.

 

Proti černým tečkám lze bojovat vhodnou korejskou kosmetikou

Při výběru správné korejské kosmetiky je třeba volit takovou, která je vhodná pro náš typ pleti. Na mastnou pleť bychom měli používat lehčí krémy, například lehký gelový korejský krém na zmenšení pórů SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Light gel cream. Krém normalizuje práci mazových žláz a tvorbu kožního mazu během dne, zmatňuje, avšak nevyvolává pocit suchosti. Má zklidňující účinek, redukuje oblast zarudnutí a svědění, podporuje hojení zánětů.

Krém má jemnou gelovou texturu a vyvolává na pleti mírně chladivý efekt, okamžitě hydratuje a vstřebává se, aniž by zanechával lepkavost.

Vhodné je i pečující pleťové korejské sérum minimalizující póry TIAM Pore Mininmizing serum. Sérum na zúžení pórů se zinkem reguluje činnost mazových žláz, odstraňuje mazové zátky a černé tečky a předchází možným zánětům. Činí pokožku pevnější a pružnější a snižuje viditelnost rozšířených pórů.

Korejské sérum snižuje mastnotu pokožky a zabraňuje vzniku nežádoucího lesku, obnovuje optimální rovnováhu vody a lipidů. Jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky, zlepšuje pleť a vyrovnává tón, mimo jiné urychluje procesy hojení a obnovy. Korejské sérum zvyšuje hustotu pokožky, hojí poškozená epidermální vlákna, obnovuje integritu pokožky.

Sérum má texturu kondenzované vody, rychle se vstřebává bez zanechání lepkavého filmu.

 

Základem zdravé pleti bez černých teček je důkladné vyčištění pleti pomocí odličovacích olejů, pleťových tonerů nebo čistících gelů. Vhodným čistícím olejem, bojujícím proti černým tečkám, je korejský olej Missha Super Off Cleansing Oil. Olej je ideální pro majitelky problematické pleti s černými tečkami. Účinně a přitom šetrně odstraňuje veškeré nečistoty včetně make-upu, rozpouští kožní maz a hloubkově čistí póry.

 

Lze se černých teček jednou provždy zbavit?

Co se týče černých teček, bohužel neexistuje žádný univerzální návod, jak se trvale zbavit černých teček. Jde o osvojení správné a pravidelné péče o pleť s vhodnou korejskou kosmetikou, která nám pomůže černé tečky zkrotit a předcházet jim. k tomu je třeba dbát na pestrou stravu a vyhýbat se nadměrnému kouření či požívání alkoholu.