Jak se naučit líčit jako korejská celebrita

Korejská kosmetika je známá především svými pečujícími a čistícími produkty. Své podklady ale může nabízet i v oblasti dekorativní kosmetiky. Korejské líčení je inspirované přirozeností a leskem. Kultem krásy je u Korejek světlá pleť, úzký obličej a velké oči. A to vše lze s trochou umu a hlavně kvalitní dekorativní korejskou kosmetikou zvládnout. Tajemství krásné pleti Korejek může být dáno dobrými geny, ale podtrhnout přirozené líčení správným líčením není nikdy na škodu. V tomto článku se dozvíme triky Korejek pro krásné líčení, díky kterému můžeme vypadat jako korejská celebrita.

 mceclip1-5

 

Základem správného korejského líčení je zdravá a čistá pleť

 

Ještě než se pustíme do samotného vytváření make-upu podle Korejek, musíme si ujasnit jedno základní pravidlo. Jakýkoliv korejský make-up lze nanášet pouze na důkladně vyčištěnou pleť. Na vyčištění pleti můžeme využít jemný korejský exfoliační toner Son & Park Beauty Water. Toner vytváří dobrý základ pro další péči o pleť nebo líčení.

Skvělým podkladem pod make-up je korejská báze s ochranným faktorem 50  Heimish Artless Glow Base SPF50+/PA+++. Ta se může využít pod make-up nebo samostatně místo pleťového krému. I pleťový krém je totiž vhodným podkladem pod make-up.

 

V korejském líčení hraje důležitou roli zdravý tón pleti

 

Korejské líčení je charakteristické světlou porcelánovou pletí s lehce narůžovělými tvářemi. Obvykle si Korejky vybírají světlejší odstín make-upu, než je jejich přirozený tón pleti. Velice oblíbené jsou korejské cushion make-upy v houbičce s ochranným faktorem Heimish Artless Perfect Cushion SPF50+/PA+++. Kompaktní make-up je nabitý rostlinnými látkami, které hydratují, chrání a rozjasňují pokožku pro přirozeně bezchybný povrch, který vydrží celý den. Silný širokospektrální SPF 50+ PA+++ chrání před škodlivými UVA a UVB paprsky bez bílého nádechu nebo mastnoty. Šťavnaté tváře umí Korejsky vykouzlit znamenitě. Pomoci si můžeme krásnou korejskou tvářenkou Too Cool for School Artclass By Rodin Blusher. Tvářenka v sobě ukrývá tři odstíny, které lze používat samostatně nebo míchat spolu mezi sebou.

 2511-4_heimish-artless-perfect-cushion-spf50--pa-satenovy-make-up-v-houbicce (1)

Korejská krása spočívá v uhrančivých očích

 

Atraktivní a uhrančivý pohled je dalším poznávacím znamením korejského líčení. Korejky nepoužívají oční stíny výrazných a jasných barev. Obvykle to jsou třpytivé světlé odstíny růžové, béžové nebo s broskvovým nádechem. Ideální předpoklady korejské paletky na oči splňuje AMUSE Eye Vegan Sheer Palette. Paletka je ideální pro dosažení vzhledu „bez make-upu“. Obsahuje celkem 6 univerzálně lichotivých odstínů určených k použití samostatně nebo společně k vytvoření řady přirozeně bezchybných efektů.

3354-1_amuse-eye-vegan-sheer-palette-paletka-vegan-ocnich-stinu

Líčení očí obvykle podtrhuje řasenka a také tenká oční linka podél očního víčka. Vysoce pigmentovaná dlouhotrvající korejská oční linka je například ETUDE HOUSE Oh M´eye Line. Nanáší se hladce a tenký hrot štětce umožňuje přesnou aplikaci. Tato tekutá linka vytváří silné a krásné linie, které vypadají čistě a vydrží po celý den.

K líčení očí patří i dokonale upravené tenké obočí, které je obvykle obarveno o odstín světlejší, než jsou vlasy. Dokreslit jej můžeme korejskou tužkou na obočí Innisfree Auto eyebrow pencil, která je dostupná v několika barevných odstínech.

 

Před líčením rtů je dobré si podle vzoru Korejek udělat peeling

 

Peeling, který lze použít na celý obličej i rty je Dear Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish. Obsahuje krystalky černého cukru, který pomáhá při odstraňování odumřelých kožních buněk a černých teček. Peeling rty vyhladí a barva rtěnky se pak bude lépe vyjímat.

 

Kromě peelingu je vhodné na rty použít noční masku na rty, která rty krásně vyživí a připraví na nanášení rtěnky. K tomu je úžasná Laneige Lip sleeping mask. Pokud se trápíte suchými, popraskanými rty, ale nejste fanouškem balzámů na rty na noc, noční maska na rty je tu, aby vám pomohla hydratovat a regenerovat vaše rty ve spánku.

 

Korejky sází na svůdné a přirozené rty

 

Stejně jako při líčení očí jsou i u rtů preferovány rtěnky přirozených odstínů. Samozřejmostí je hydratační balzám na rty jako podklad a bezbarvý lesk na rty na rtěnku, jako je tento korejský lesk na rty rom&nd Glasting Water Gloss. Ultra lesklý gelový lesk na rty je dlouhotrvající, nelepivý a s třpytivým povrchem. Je obohacen o sladký mandlový olej, který udržuje rty hydratované a hladké bez lepivosti. Lesk lze nosit samostatně nebo na rtěnce pro viditelně hladké a lesklé rty. Pro větší výdrž rtěnky lze rty přetřít dokonce béžovým korektorem a až poté nanášet rtěnku nebo lesk. Pro korejské líčení není ani cizí kombinace barev, kdy do středu naneseme tmavší odstín rtěnky a k okrajům světlejší. Mezi nanesením obou barev je vhodné rty otisknout do ubrousku, aby barva zůstala tam, kde má a déle vydržela.

Samostatně lze použít i korejský matný tint na rty Peripera Ink Airy Velvet, který se prodává v mnoha barevných a lákavých odstínech.

Zajímavým trendem líčení rtů podle vzoru Korejek je mít rty jako od lízátka. Konturovací tužky na rty jsou při tomto korejském líčení pasé. Tomuto trendu vévodí lehce rozmazané rty jako po polibku nebo při konzumaci lízátka. Jak si tohoto trendy líčení dosáhnout? Základem je nanést nejtmavší barvu do středu rtů, která k okrajům jako by bledne. Dosáhnout toho lze za pomoci barevného balzámu na rty TOCOBO Powder cream Lip balm, který se nanese prsty v několika vrstvách na střed rtů, ale na okraje záměrně zapomeneme nebo je jen lehce rozetřeme k okrajům rtů. Žádné vykreslování kontur nebo koutků rtů. Je to také mnohem rychlejší a jednodušší. Zkusíte také tento rend, díky kterému budete vypadat jako korejská celebrita?

 

Korejky si dávají záležet na konturování tváří

 

Techniky při konturování tváří se u korejského líčení liší od těch našich evropských. Zatímco my používáme hlavně bronzer, korejské konturování tváří spočívá především v používání rozjasňovače na bradu, pod obočí, hřbet nosu a na lícní kosti. Perfektní pudrový korejský rozjasňovač Too Cool for School Artclass By Rodin Highlighter dodá vaší pleti lesk, zvětší objem a rozzáří vaši přirozenou strukturu obličeje. Tento zvýrazňovač má třpytivý povrch s ultra jemnými částečkami, které mu pomáhají vypadat přirozeně.

Pro klasické konturování je vhodný Too Cool for School Artclass By Rodin Shading Classic. V Koreji jde o nejoblíbenější konturovací produkt pro definované a zeštíhlující kontury obličeje. Všestrannou konturovací paletu Artclass od Rodin Shading lze použít ke konturování celého obličeje a také k definování specifických rysů, jako je nos a obočí. Tyto tři odstíny lze použít společně nebo jednotlivě.