Jak poznat kvalitní korejskou kosmetiku od padělků

Padělků oblečení a kabelek existuje mnoho, stejně tak parfémů a kosmetiky, obzvláště té korejské. Padělky korejské kosmetiky ovšem mohou mít na rozdíl od kabelky nedozírné následky na naše zdraví.  V těchto padělaných produktech se mohou běžně vyskytovat karcinogeny, těžké kovy nebo dokonce fekálie a rozeznání nemusí být úplně jednoduché. Jak ale poznat kvalitní korejskou kosmetiky od padělků a nenaletět? To se dozvíte v následujících řádcích.

 

Nejsložitější je rozpoznat padělky parfémů od kvalitních originálů

 

Jednou ze skupin, kdy je nejtěžší rozeznat falešné produkty, jsou parfémy, a to nejen ty korejské. Rozdíly mezi originálem značkového parfému a padělkem může být pro laika na první pohled nepostřehnutelné. Rozlišit je dokáží až specializované agentury nebo advokátní kanceláře a nákup bychom měli zvažovat pouze v ověřených prodejnách a e-shopech, než u někoho náhodného na ulici. Určitě jste se někdy setkali, kdy vás někdo na ulici zastavil s nabídkou parfému za dvě stě korun. Tady je špatně úplně všechno. Právě pouliční prodejci se snaží vydělávat na prodeji padělků všeho druhu a my se jako kolemjdoucí necháme snadno chytit do pasti lákavou nabídkou.

maxresdefault

 

Jak snadno a rychle poznat korejskou kosmetiku od padělku?

 

Stěžejním ukazatelem, jak na první dobrou odhalit padělek od originální korejské kosmetiky, je cena produktu. Ta je obvykle podezřele nízká a neodpovídá ceně, za kterou je produkt obvykle jinde nabízen. Zejména u e-shopů je vhodné si ověřit, zda jde o seriózní obchod, který funguje a je zaveden již nějakou dobu. Dobré je také sledovat recenze nakupujících a ostatních uživatelů e-shopu, které také při výběru kvalitní korejské kosmetiky pomohou. Obvykle nám napoví nejen s výběrem vhodné korejské kosmetiky pro náš typ pleti, ale i to, že je obchod zaveden a spolehlivě funguje.

t9c0uro0i5t91

Padělatelé jsou velcí snaživci a obal dokáží od originálu okopírovat opravdu dokonale. Pokud se vám tedy do rukou dostane nějaký podezřelý produkt, pak ho velmi pozorně porovnejte s produktem nabízeným na oficiálních stránkách korejské kosmetiky. Všímat bychom si měli barvy obalu, etikety, fontu písma, hmotnosti, složení a informací o ingrediencích a dalších aspektů.

Padělatelé také často lákají na výhodnost koupě a zde bychom měli zbystřit. Tři rtěnky za cenu jedné, kdy z peněženky nebudete muset vytáhnout ani dvě stovky, to už zavání problémem.

 

Padělek od originálu korejské kosmetiky lze prozkoumat i více do hloubky

 

Všechny výše uvedené kroky mohou pomoci rozeznat padělek korejské kosmetiky od originálu, ale také nemusí být nijak odhaleny. Pomoci si můžeme také jednoduše prostřednictvím dostupných technologií, konkrétně čtečkou čárového kódu. Ten v sobě ukrývá všechny pravdivé informace o původu korejské kosmetiky, zemi daného výrobce a další charakteristické údaje. Stačí číslo čárového kódu opsat do internetového vyhledávače a pokud nám nic nevyhledá, s největší pravděpodobností jde o padělek korejské kosmetiky. Na čtení čárových kódů ovšem existují i speciální aplikace na čtení čárových kódů a ty ho vyhledají automaticky sami. Je to velmi snadný a rychlý prostředek, jak padělek odhalit svépomocí. Na našich sociálních sítích Vám pak ukazujeme, jak reálné produkty vypadají, často mají padělky úplně odlišnou barvu a strukturu.

 

Padělání korejské kosmetiky není vůbec těžké

 

Před několika lety byla v Číně kauza, kdy mladí videoblogeři doma padělali kosmetiku známých světových, nejen korejských značek a tu pak za nemalé peníze dokonce prodávali. Blogeři “své” výrobky popisovali jako čistě přírodní a stoprocentně vhodné pro těhotné ženy. Tvrdili, že zveřejněním videozáznamu, na kterém ukazovali, jak jsou produkty vyráběny, si u zákazníků získávali důvěru. Certifikovaná organická kosmetika však musí splňovat přísné technické požadavky, kterých se padělatelé rozhodně nedrželi. Místo výdělků je čekal trest, který se jim nevyplatil.

 

Kvalitní korejská kosmetika nemusí být nutně nejdražší

 

Korejská kosmetika je kvalitní a cenově dobře dostupná, proto není třeba poohlížet se po levnějších padělcích, které nám mohou přivodit zdravotní či jiné nepříjemnosti.

Výrobci korejské kosmetiky vybírají ty nejkvalitnější ingredience, jako například hlemýždí sekret, kyselinu hyaluronovou, ženšen nebo kolagen. To nejsou zrovna nejlevnější složky, ovšem nestojí zase tolik, aby si je nemohl dovolit každý. Vše se nám vrátí i s úroky v podobě krásné a zdravé pleti.

Na cenu korejské kosmetiky má vliv také konkurence a i když ve světě korejské kosmetiky vznikají stále nové značky, ceny se drží na stejné úrovni, aniž by se výrobci museli předhánět v nabízené ceně.

Velká pozornost se věnuje i bezpečnosti korejské kosmetiky, proto produkty korejské kosmetiky většinou procházejí velice přísnými kontrolami v každé fázi výroby, stejně tak je značná pozornost věnována přísné hygieně.

 

Existují i nějaké nevýhody u originální korejské kosmetiky?

 

Kvalitní korejská kosmetika lze nakoupit buď přímo v Koreji nebo pouze na e-shopech. To je ale na druhou stranu výhodou, protože najdeme všechny značky korejské kosmetiky na jednom místě a vybereme si to, co zrovna naše pleť potřebuje.

Problematické může být online vybrat správný odstín make-upu. Dobrý řešením je BB krém, který se dokáže přizpůsobit odstínu naší pleti, jako například SKIN79 BB Cream VIP Gold Super Beblesh Balm.Tento korejský BB krém pečuje, vyživuje a chrání povadlou a unavenou pleť. Snadno se aplikuje, dodává pleti pružnost, projasňuje ji a chrání před škodlivými UV paprsky se SPF 30 PA++. Je bez parabenů a škodlivých látek. Tento BB krém také pleť dostatečné vyživuje, perfektně kryje vady a nedostatky, podporuje hojení jizev, sjednocuje tón pleti a vyhlazuje vrásky. Po použití pleť vypadá přirozeně bezchybně a je dokonale hydratovaná.

922_bbb

Stejně jako u BB krému se nemusíme u odstínu zaobírat u korejského tónovacího krému Heimish Bulgarian Rose Tone-UP Sunscreen SPF50+/PA+++. Produkt pleť hydratuje a má antioxidační účinek, pomáhá buňkám epidermis vyrovnat se s účinky ultrafialového záření a dalších vnějších faktorů. Hydratační a anti-aging složky činí pokožku jemnou, hladkou a vyživenou, stejně jako zvyšují bariérové ​​funkce a zpomalují stárnutí.

Textura produktu nezanechává pocit lepivosti, pleť jemně tónuje a dodává ji lehký přirozený lesk.