Jak používat korejské pleťové masky pro maximální efekt

Korejské pleťové masky patří do kosmetické výbavy každé z nás a obvykle po nich saháme v případě, že potřebujeme rychle vyřešit nějaký problém s pletí. Mnohdy je to nedostatek hydratace či potřeba okamžitého rozjasnění pleti. Existuje spousta korejských značek, které pleťové masky nabízí, ovšem návod k použití je jen jeden. Stačí masku aplikovat na obličej a užívat si půlhodinovou nebo klidně i delší relaxaci. Zatímco my odpočíváme, maska tiše pracuje za nás. Jakou korejskou masku ale zvolit pro náš typ pleti a jak ji využít pro maximální efekt? To vše se dozvíme v tomto článku.

 

Jakou korejskou pleťovou masku vybrat pro náš typ pleti?

 

Na trhu existuje celá řada korejských pleťových masek. Volíme je především podle našeho typu pleti a podle problému, který s pletí zrovna v danou chvíli řešíme.

Mezi nejoblíbenější korejské pleťové masky patří ty plátýnkové. Jejich použití je velmi jednoduché a jejich nabídka je více než pestrá. Plátýnkové korejské masky jsou vyrobeny z jednoho kusu speciální látky, většinou biologicky rozložitelného celulózového vlákna ve tvaru obličeje, včetně otvorů na oči a dalších zářezů pro snadné přiložení. Látka je napuštěna speciálním sérem s vysokou koncentrací účinných látek, které se po přiložení na pleť rychle vstřebávají, v čemž také tkví tajemství těchto korejských masek.

 

Pro velmi suchou a dehydratovanou pleť je ideální korejská plátýnková maska Dear Klairs Rich Moist Soothing Tencel sheet mask. Tato vysoce koncentrovaná hydratační esence má dlouhotrvající hydratační účinek v hlubokých kožních buňkách, účinněji doplňuje a zadržuje vysokou vlhkost v drsné a suché pokožce.

Maska využívá Gázu, která je dvouvrstvá ze 100% bavlny a tencelu, aby se minimalizovalo podráždění pokožky, má zásobníkový systém, dokáže rychle proniknout aktivními složkami hluboko do kožních buněk, zklidnit pokožku tato jedinečná plátýnková korejská maska má skvělou přilnavost, zabraňuje ztrátě vlhkosti a zadržuje hydratační esenci v pokožce.

Pro rozjasnění mdlé a unavené pleti nás zase skvěle poslouží rozjasňující pleťová korejská maska Abib Mild Acidic pH Sheet mask Yuja fit.

Trápí-li nás akné a problematická pleť, vhodné jsou pro nás detoxikační masky, jako třeba šumivá korejská maska Dr. Jart+ Dermask Porecting Solution. Šumivý efekt kyslíkové bubliny vypláchne a eliminuje nečistoty pokožky, protože napíná a upravuje vzhled rozšířených pórů. Vrstva ultra aktivního uhlí obaluje pokožku s detoxikačním a čistícím účinkem.

829-1_dr--jart--dermask-porecting-solution-sumiva-cistici-pletova-maska

Pleťové masky nám pomohou i s vyhlazením jemných linek a vrásek, jako například kolagenová korejská maska Dr.Jart+ Wrinkles solution. Maska je zaměřena na komplexní omlazení pleti a liftingový efekt. Snižuje hloubku vrásek, eliminuje kožní záhyby, zpevňuje ovál obličeje a zabraňuje ochabování pokožky. Urychluje procesy tvorby kolagenových a elastinových vláken, posiluje kožní turgor a hydratuje.

Maska je napuštěna speciálním termogelem, který se při interakci s teplem pokožky začne zahřívat. Tento „skleníkový efekt“ umožňuje všem složkám masky proniknout hluboko do pokožky a působit nejen na svrchní vrstvu epidermis, ale i na buněčné úrovni.

 

Pokud hledáte skutečné osvěžení, můžete plátýnkovou korejskou masku před aplikací vložit přes noc do lednice, aby se nachladila. Toto je velice příjemné osvěžení například v letních měsících.  

 2769_jeju-volcanic-blackhead-3-step-program-6-1

Existují také speciální masky, které jsou určeny na problematické partie obličeje, například hloubkově čistící korejské náplasti na černé tečky na nose Innisfree Jeju Volcanic Blackhead 3-step program nebo miniaturní korejské náplasti na pupínky COSRX Clear Fit Master Patch. Ideální je nanášet tyto malé náplasti přes noc a ráno bude pupínek téměř zahojený. Náplasti jsou transparentní a téměř neviditelné, můžeme je tedy použít pod make-up nebo s nimi vyjít do práce, aniž by si toho někdo všiml.

 

Správná aplikace je základ pro používání korejské pleťové masky

 

Na masku bychom si měli vyhradit dostatek času, ideálně půl hodiny. Nemusíme s ní nutně ležet u televize na gauči, ovšem malý odpočinek nikomu nikdy neuškodil. Pokud si ale relax nemůžeme dovolit, s pleťovou maskou můžeme klidně uklízet nebo mýt nádobí.

Ovšem základním pravidlem pro použití korejské pleťové masky je ošetření pleti před aplikací. Masku je nutné aplikovat na vyčištěnou pleť, například zklidňujícím a hydratačním korejským tonerem Benton Deep Green Tea Toner. Pak už stačí jen korejskou masku rovnoměrně přiložit k pleti a užívat si jejích benefitů. Kromě tonika můžeme použít i jemný korejský pleťový peeling, kdy se pleť prokrví a zbaví odumřelých kožních buněk, jako Dear Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish. Díky tomu se do pleti lépe vstřebávají všechny účinné látky z pleťové masky.

140-9_140-3-dear-klairs-jemny-hydratacni-pletovy-peeling-110-g

Jestliže máme dlouhé vlasy, oceníme i kosmetickou čelenku I Dew care Cat Headband, aby se nám maska nepřilepila na vlasy.

Při používání krémových masek není třeba šetřit množstvím a masku nanášíme v silnější vrstvě na celý obličej a oblast krku, případně i dekolt. Na nanášení krémových masek je ideální aplikační štětec I´m from Silicon mask brush. Po působení masku důkladně smyjeme žínkou a v případě sundání plátýnkové masky pouze vklepeme zbylé nevstřebané sérum na obličej i krk.

 

Jak často používat pleťové masky pro maximální efekt?

 

Ideální je dopřávat si pleťovou masku dvakrát týdně, ale můžeme samozřejmě i častěji. Důležité je dodržovat doporučenou dobu používání, ale čím déle ji necháme působit, tím lépe.

 

Účinnost korejské pleťové masky můžeme umocnit speciální kosmetickou pomůckou

 1969-6_spokoy-jade-rollers

Korejskou plátýnkovou pleťovou masku lze samozřejmě na obličej aplikovat samotnou a nechat ji působit, ovšem její účinky můžeme mnohonásobně umocnit. Jen budeme muset malinko přiložit ruku k dílu a použít SPOKOY Jade Rollers. Tento masážní váleček je speciálně vyvinutý pro procedury kombinující wellness se zlepšením mikrocirkulace. Krystalový masážní váleček na tvář se používá k masáží tváře, které zmírňuje napětí ve svalech a promění váš domov na skutečné lázně. Masáž obličeje obecně se považuje za předchůdce akupunktury a patří ke starodávným a stále oblíbeným kosmetickým procedurám. Při pravidelném používání, masáž obličeje stimuluje lymfodrenáž a zlepšuje krevní oběh, který spouští produkci elastinu a kolagenu. Za pomocí válečku můžeme přejíždět přímo přes plátýnkovou masku, čímž se aktivní látky z masky lépe dostanou do pleti a zvýší se tak maximálně její požadovaný efekt.