Jak kombucha pomáhá zlepšit stav pleti?

Kombucha je oblíbený nápoj, kterému se dostává stále větší obliby. Kombucha má dlouholetou tradici a v tradiční čínské medicíně se kombucha užívala již ve 2. století před naším letopočtem, kdy se jí dokonce přezdívalo “nápoj nesmrtelnosti”. Dnes je kombucha běžná i u nás a můžeme si ji tak dopřávat kdekoliv a hlavně kdykoliv na ni dostaneme chuť. Využití kombuchy není ovšem příznivé pouze pro naše zdraví, ale své uplatnění ve velké míře nachází i v korejské kosmetice pro zlepšení stavu problematické pleti. A právě všechny pozitivní účinky korejské kosmetiky s kombuchou a využití nápoje kombuchy pro zlepšení stavu pleti si uvedeme v tomto článku.

Co je kombucha a jak se zpracovává? 

Většina z nás možná kombuchu zná již jako hotový osvěžující nápoj, který si koupíme v obchodě nebo nám ji přinesou v restauraci. Ovšem původně jde o placatou houbu nevábného vzhledu, která ledabyle plave ve sklenici s nahnědlou tekutinou. Kombucha je lehce perlivá, proto může chutí lehce připomínat sekt. Jen s tím rozdílem, že je bez alkoholu a zdraví prospěšná. Příprava nápoje kombuchy je velmi jednoduchá, avšak musí se splňovat poměrně přísná pravidla, především dodržování hygieny. K výrobě kombuchy potřebujeme pouze pár ingrediencí, jako “mateční” houbu kombuchy, kvalitní zelený nebo černý čaj a cukr. Návodů na výrobu kombuchy koluje na internetu spousta, takže stačí zadat do vyhledávače domácí výroba kombuchy a pak už jen postupovat dle jednotlivých kroků v návodu.

Jaké jsou účinky kombuchy pro naše tělo a zlepšení stav pleti?

Kombucha je takovou malou chemickou továrnou, ale pro lidské tělo má mnoho pozitivních účinků, zejména celkové zlepšení stavu pleti. Mnoho chemických procesů probíhá při zpracovávání živin v čaji při samotném kvašení. Bakterie a kvasinky v kombuše pracují při optimálních teplotách na plné obrátky. Ty se rozmnožují, pomáhají houbě růst a produkují velké množství hojivých a léčebných látek. Kombucha obecně pozitivně ovlivňuje naše trávení, díky obsahu mnoha laktobacilů a probiotik posiluje imunitní systém, zlepšuje správnou funkci střev, podporuje prokrvení a aktivuje látkovou výměnu v játrech a je také vhodná jako prevence proti rakovině. Kombucha podporuje vylučování škodlivin z těla, takže pokud kouříte nebo si občas dopřáváte alkohol, měli byste do pitného režimu zařadit i zdraví prospěšnou kombuchu. S kombuchou se také můžete zbavit několika nadbytečných kil, zmírníte výskyt celulitidy a celkově tím zlepšíte stav pleti. Pro zlepšení stavu pleti a udržení celkového zdraví neexistuje optimální dávkování kombuchy. Veškeré výhody pro celkovou pohodu z tohoto nápoje ale dostaneme, pokud denně vypijeme kolem 250 ml kombuchy, což vydá za pouhou jednu skleničku.

Může kombucha pomoci zlepšit stav naší pleti?

Odpověď na tuto otázku je velmi jednoduchá. Ano, může. Zlepšení stavu pleti za pomoci kombuchy lze jednoduše dosáhnout kvalitní korejskou kosmetikou, která kombuchu ve svých produktech hojně a ráda využívá. Kombuchu v korejské kosmetice najdeme v mnoha produktech, například v pleťových krémech, tonerech, ale i v korejských pleťových maskách či očních krémech. Využití kombuchy v korejské kosmetice je poměrně novým trendem posledních několika let, díky kterému zlepšíme stav naší pleti, pokud máme problematickou pleť nebo se potýkáme s pupínky a akné.

Nejlepší tipy na zlepšení stavu pleti za pomocí kombuchy v korejské kosmetice

Mocnou kombuchu ve vysoké 60% koncentraci najdeme v korejském toneru KAINE Kombu Balancing Ampoule toner. Toner zjemňuje a hydratuje pleť, zklidňuje ji, odstraňuje suchost a napjatost pleti, snižuje reaktivitu a posiluje přirozenou ochrannou bariéru. Korejský toner má lehce gelovou texturu, takže jej lze v případě potřeby využít v silnější vrstvě i jako výživnější korejskou pleťovou masku pro intenzivnější hydrataci a zlepšení stavu dehydratované pleti.

Pokud chcete s kombuchou v korejské kosmetice začít nenásilně, ovšem velmi příjemnou formou, nejvhodnější je sáhnout po rozjasňující pleťové korejské masce Innisfree Squeeze Energy mask Kombucha. Maska dodá unavené a mdlé pleti energii a potřebnou dávku hydratace. Metoda lisování za studena použitá při výrobě této korejské masky s kombuchou čerstvě a opatrně extrahuje živiny ze surovin a udržuje tak čerstvost ingrediencí extrakcí při nízké teplotě po dlouhou dobu. Zlepšení stavu pleti pocítíte již po prvním použití této rozjasňující korejské masky.

Intenzivní hydrataci pleti dodá korejský pleťový krém Dr. Ceuracle Vegan Kombucha Tea Gel cream. Tento gelový korejský krém je intenzivně hydratační pleťový krém bohatý na živiny pro dehydratovanou, unavenou nebo matně vypadající pleť. Obsahuje 20 % extraktu z fermentovaného černého čaje kombuchy, který pomáhá posílit bariéru proti vlhkosti a zároveň vyrovnávat produkci mazu v pleti, čímž značně zlepšuje její stav.

Koncentrovanou péči s kombuchou pleti dopřejete i pleťovým korejským sérem Medi-Peel Hyal Kombucha Tea-Tox Ampoule. Obnovující korejské sérum vyživuje, zjemňuje a hydratuje pleť, díky čemuž je pokožka pružná, hladká a zářivá. Sérum v pleti doplňuje nedostatek vlhkosti, obnovuje přirozenou ochrannou bariéru a zjemňuje drsná místa, čímž značně zlepšuje stav pleti.

Korejské sérum udržuje elasticitu pokožky, odstraňuje matnost, hydratuje pokožku zevnitř, vyrovnává tón pleti a chrání před vnějšími podrážděními. Sérum se do pleti rychle vstřebává a nezanechává na dotek žádnou lepkavost.

Pokud máte ve svém okolí milovníky kombuchy, jistě je potěšíte dárkovou sadou korejských produktů s kombuchou Dr. Ceuracle Vegan Kombucha Holiday Kit. Tato luxusní korejská sada se skládá ze 4 korejských bestsellerů z oblíbené série Vegan Kombucha od korejské značky Dr. Ceuracle, a to krémovou essenci, gelový pleťový krém, tuhé mýdlo a tělový peeling.

Jak může dále kombucha pomoci zlepšit stav pleti?

Kombucha prospívá pleti po všech stránkách. Korejská kosmetika nemá pozitivní účinky pouze pro obličej, ale má blahodárné účinky na zlepšení pokožky celého těla. Využijeme ji například při večerní koupeli, kdy do horké vody nalijeme přibližně půl litru nápoje kombuchy a takto budeme ve vodní lázni relaxovat minimálně půl hodiny. I takto strávená chvilka má léčebné účinky nejen na pleť a pokožku, ale i pro naši mysl. Nejenže se poležením ve vaně zklidníme, zároveň stimulujeme tělesné funkce a zlepšíme tak celkový stav pokožky, která trpí na kožní problémy.

Kvašeným nápoj kombucha dobře poslouží i jako léčebný přeliv na vlasy, který značným způsobem dokáže zlepšit jejich stav. Po opláchnutí pak budou vlasy lesklé, jemné a hebké na dotek.