Jak se starat o pleť v letních měsících: Nejlepší produkty a tipy

V létě obvykle odkládáme teplejší oblečení a vyměňujeme je za letní šaty a plavky. Podobně to máme i s korejskou kosmetikou, ovšem i o pleť bychom se v létě měli starat dostatečně a hlavně důsledně. Že vyměníme hutnější make-upy za lehčí korejské BB krémy, to je v pořádku. Nikdy bychom ale neměli z domu vycházet bez krému s vysokým SPF, a to jak v létě, tak v zimě. Zkrátka starost o pleť v létě bez SPF není dostatečná a s ochranným faktorem by měla být naše samozřejmost po celý rok.

Jak by měla vypadat starost o pleť v létě a jaké jsou nejlepší produkty, to si uvedeme v tomto článku, včetně tipů z korejské kosmetiky.

 

Proč je při starání o pleť důležité používat SPF celoročně?

 

Sluníčko představuje díky UV záření pro nechráněnou pleť korejskou kosmetikou velké nebezpečí. A to nejen v létě při jasné obloze, ale i když je pod mrakem, v mlze nebo ve stínu. O pleť se tedy musíme starat stejně za jakéhokoliv počasí a v kteroukoliv roční dobu, upravujeme jen potřeby hydratace, zklidnění či další požadavky konkrétní pleti.

Existují dva druhy slunečního záření - UVB a UVA. UVB záření je nosičem energie, kterou pokožka potřebuje k tvorbě vitamínu D. Zároveň je příčinou zčervenání pokožky a jejího spálení. Získávání vitamínu D prostřednictvím pobytu venku je tedy zdravé, ale za předpokladu, že se budeme dostatečně chránit o  pleť se v létě starat korejskými krémy se SPF.

UVA záření způsobuje především stárnutí pleti, protože pronikají do pokožky hlouběji než záření UVB. To se nemusí projevit okamžitě, ale za pár let nás budou zdobit vrásky či pigmentové skvrny.

UVA záření může pronikat i sklem, takže můžeme nevědomky přispívat ke stárnutí pleti, i když sedíme doma za oknem nebo v autě.

Pokud tedy pracujeme jako profesionální řidiči nebo máme kancelářský stůl přímo u okna, na SPF bychom při starostlivosti o pleť neměli zapomínat ani uvnitř.

Pokud nemáme v práci prostor na opravu líčení, v každé kabelce oceníme praktický korejský cushion make-up s eko labutěnkou AMUSE Dew Jelly Vegan Cushion SPF38/PA+++. Můžeme si jím prakticky kdykoliv a kdekoliv upravit make-up a obnovit tak vrstvu se SPF faktorem, která se může dlaněmi z obličeje setřít.

 

Starost o pleť v létě začíná už při líčení

 

Při líčení a starosti o pleť v létě obecně můžeme zvolit klasické krycí make-upy nebo lehčí korejské BB krémy. Záleží na našich potřebách a preferencích.

Z krycích make-upů můžeme v létě vyzkoušet korejský Mizon Snail Repair Intensive BB Cream SPF50+ PA+++. BB krém intenzivně kryje, rozjasňuje, pečuje o vrásky a chrání pleť před sluncem. Je určen především pro ty, kteří nemají rádi silný a těžký make-up, mají citlivou a suchou pleť, hledají make-up s hydratačním účinkem, chtějí perfektní krytí s přírodním vzhledem bez efektu masky a hledají BB, který nepopraská, přestože je aplikováno několik vrstev. BB krém je ideální pro letní starostlivost o pleť.

Lehčí BB krémy nabízí značka Skin79. Při starosti o pleť v létě oceníme korejskou hydratační verzi SKIN79 Moisturizing Animal BB Cream Dry Monkey SPF50+PA+++. BB krém bohatě hydratuje suchou a namáhanou pleť, zvláčňuje, zklidňuje podrážděnou pleť a urychluje hojení ranek po akné. Chrání pleť před škodlivými UV paprsky. UV ochrana SPF50+PA+++. Díky obsahu kyseliny hyaluronové pokožku hloubkově hydratuje a tím ji udržuje pevnou a pružnou. Krém se dobře vstřebává a nezanechává mastný film.

Korejská kosmetika myslí na SPF faktor dokonce i v korektoru The Saem Cover Perfection TIP Concealer SPF28/PA++. Má lehkou hedvábnou texturu, snadno se nanáší a dobře se roztírá, vyrovnává pleť a pomáhá skrýt drobné nedokonalosti, jako jsou tmavé kruhy pod očima, jemné vrásky, pihy, zarudnutí, pigmentové skvrny, pupínky, nerovnoměrný reliéf a stará se i o nedokonalosti pleti.

 

Tipy z korejské kosmetiky pro starost o pleť v létě

 

Nejlepším prostředkem pro starost o pleť v létě je opalovací krém s vysokým SPF. Výborný je lehký korejský pleťový krém Purito Daily Go-To Sunscreen SPF50+ PA++++. Tento krém má velice jemné složení taje na kůži po aplikaci a zanechává čistý povrch bez bílého nádechu. Jeho lehká textura také usnadňuje opětovné použití, i když máte na sobě make-up. Tento neparfemovaný ochranný krém je obohacený extraktem z centella asiatica a tygří trávy, které dále zklidňují a chrání pokožku podrážděnou sluncem. Tento skvělý krém je vhodný pro jakýkoliv typ pleti včetně smíšené pleti, mastné pleti a citlivé pleti.

Pokud máte mastnou či smíšenou pleť, jistě oceníte lehký korejský gelový krém Klavuu UV Protection Fresh sun gel SPF50+/PA++++. Tento lehký opalovací gel je na bázi chemických filtrů se po nanesení na pokožku promění v gel a během několika sekund se vstřebá, nezanechává šmouhy, lesk a není lepivý.

Krém je ideální pro použití před aplikací podkladové báze a make-upu. Nezpůsobuje žmolkování a poskytuje matný vzhled.

 

Starost o pleť v létě není jen o kosmetice

 

Používání správné korejské kosmetiky v létě je jedna věc, ale existují i další pravidla ve starání se o pleť v létě. Zejména na dovolené nebo při pochůzkách po městě oceníme pokrývku hlavy, například slušivý klobouk, kšiltovku nebo šátek. Vyhneme se nepříjemnému úpalu či úžehu a zároveň si ochráníme pleť, uši či krk před spálením. Z materiálů volíme raději ty přírodní, ale pozor na to, pokud se jedná o velmi tenkou a řídkou látku, účinek nemusí být dostatečný. K moři se doporučuje pokrývka hlavy z funkčního materiálu s UV filtrem. Na první pohled se může zdát příliš umělý, ale výhodou je deklarovaný UV filtr a také to, že rychle schne při namočení a můžeme se s ním tedy i koupat ve vodě.

S UV filtry existuje i speciální oblečení, které je vhodné zvážit především při letních pobytech s dětmi. To samé platí i v případě slunečních brýlí. Nejenže se nebudeme šklebit proti sluníčku

a vyhneme se vráskám na čele, ale také předejdeme zánětu spojivek, které mohou citlivým jedincům ze sluníčka hrozit. I při výběru brýlí bychom si měli dát záležet. Designové brýle z obchodních řetězců sice vypadají hezky, ovšem mají obvykle pouze tmavě zabarvená skla a neposkytují očím dostatečnou ochranu. V tomto případě je lepší si připlatit a zajít rovnou do optiky nebo jiných specializovaných obchodů.