Jak se vyhnout nejčastějším chybám při péči o pleť: Průvodce pro začátečníky

Staráte se o svoji pleť podle nejlepšího svědomí a vědomí a stále nesklízíte ovoce? Pak něco možná děláte špatně. Občas stačí jen jedna malá chybička a velký problém je na světě. Při péči o pleť to platí dvojnásob. Můžeme použít špatnou kosmetiku a problému se pak zbavujeme dlouhé týdny nebo dokonce měsíce.

Tento článek bude návodem, jak se vyhnout základním chybám v péči o pleť, případně jak následky těchto chyb napravit vhodnou korejskou kosmetikou.

 

Velkým problémem při péče o pleť je nedostatečná hydratace

 

 

Dostatek tekutin je důležitý nejen pro fungování celého organismu, ale i v péči o pleť. Pleť lze hydratovat zevnitř pitím dostatečného množství neslazených nápojů, můžeme si pomoci i zvenčí vhodnou hydratační korejskou kosmetikou. Ideální jsou séra s kyselinou hyaluronovou, která pleti dodá ztracenou vláhu a zároveň je skvělým prostředkem na redukci vrásek.

Velkou chybu ohledně hydratace dělají v péči o pleť majitelé mastné a problematické pleti. Ti totiž žijí v domnění, že mastná pleť je hydratovaná dostatečně. I ta ale může být dehydratovaná.

 

Nikdy nechoďte spát s make-upem!

 

Čištění a odličování je základ správné péče o pleť. Pleť bychom měli čistit pravidelně ráno, kdy pleť zbavíme výpotků z noci. Pleť se totiž v noci přirozeně regeneruje a tento proces bychom měli respektovat. A rozhodně nestačí obyčejná voda z kohoutku, ale například korejský čistící gel nebo pěna. V korejské kosmetice jsou velmi oblíbené čistící přípravky s AHA a BHA kyselinami, například Banila Co Clean It zero pore clarifying foam cleanser. Kyseliny pronikají hluboko do pórů, z nichž vytlačují kožní maz a odumřelé kožní buňky. Oproti tomu mechanické peelingy s abrazivními částečkami působí pouze na povrchu, což není tak efektivní. Korejský peeling stačí používat 2-3x týdně. 

Večer se zase zbavujeme make-upu a nečistot, které na ní ulpí během dne. Make-up a kožní maz, který bychom večer neodstranili, by měl za následek ucpání pórů, které se mohou zanítit. O špinavém polštáři ani nemluvě.

Korejská kosmetika v péči o pleť sází na sílu odličovacích olejů. Za vyzkoušení stojí třeba PURITO From Green Cleansing Oil. Korejský čistící olej důkladně a jemně odstraňuje opalovací krém a hutný make-up z pokožky. Neobsahuje nic jiného než základní ingredience a pět různých bohatých a výživných éterických olejů. Čisticí olej vám umožní očistit obličej bez jakéhokoli podráždění.

 

Odličovat bychom se měli i před cvičením!

 

Mnoho z nás chodí do fitka ráno před prací nebo hned po práci, v obou případech jsme nalíčení. A v obou případech je to špatně. Při cvičení se pleť potí, nemůže volně dýchat a make-up společně s potem ucpávají póry. Nám se pak tvoří černé tečky a pupínky.

Po každém cvičení je tak nutné vyčištění pleti korejskou kosmetikou a až následné nanesení make-upu.

Pokud se nemůžeme ihned osprchovat, můžeme vsadit na korejské peelingové odličovací tamponky Neogen Dermalogy Bio-Peel+ Gauze Peeling Green Tea. Tamponky odstraňují v péči o pleť nečistoty a přebytečný kožní maz, odlupují odumřelé kožní buňky, zlepšují reliéf a texturu pokožky, činí ji hladkou a sametovou, příjemnou na dotek.

 

Při čištění a péči o pleť pozor na kosmetické pomůcky

Kosmetické korejské pomůcky se prodávají z toho důvodu, aby nám v péči o pleť ulehčily práci. Je třeba si ale vybírat takové, u kterých máme pod kontrolou regulaci intenzity. Jinak hrozí narušení ochranného filmu a zvýšení citlivosti pleti.

Skvělé jsou například relaxační masážní válečky SPOKOY Jade Rollers. Tento masážní váleček je speciálně vyvinutý pro procedury kombinující wellness se zlepšením mikrocirkulace. Krystalový masážní váleček na tvář se používá k masáží tváře, které zmírňuje napětí ve svalech a promění váš domov na skutečné lázně. Perfektní je na zapracování séra z plátýnkové masky, kdy si válečkem přejíždíme přímo přes masku na obličeji. Tím jsou účinky pleťové masky ještě účinnější a my si dopřejeme domácí spa v pohodlí domova.

 

Základním pravidlem v péči o pleť platí méně je někdy více

 

Kompletní korejská péče o pleť sice zahrnuje až 10 přesně daných kroků, ovšem vše dává smysl a tyto kroky jsou poskládané tak, aby pleť nijak nestrádala. Péče o pleť by tak měla být v přesně daném sledu, jednotlivé kroky by se neměly přeskakovat či dokonce vynechávat.

Nic se ale nemá přehánět a stačí použít vhodné přípravky pro každodenní skin care rutinu s korejskou kosmetikou v potřebném množství. Nemá například smysl nanášet zbytečně více krému, protože pleť si stejně vezme jenom tolik, kolik skutečně potřebuje.

 

Vymačkávání pupínků i sahání si na obličej v péči o pleť škodí

 

Obvykle si ani neuvědomujeme, kolikrát si během dne sáhneme na obličej. Například při práci v kanceláři trávíme většinu dne ťukáním do klávesnice, poté si opřeme rukou bradu a problém je na světě. Takto totiž můžeme zanést spoustu nečistot či bakterií, a to má za následek vznik pupínků, které si pak rádi vymačkáváme. Ani jedno není dobré a můžeme si přivodit záněty, kterých se pak budeme těžce zbavovat.

Pleť je tak třeba pravidelně čistit korejskou kosmetikou, hlídat si čisté ruce a obličej si utírat do speciálního ručníku určeného pouze na obličej a ne běžný na zbytek těla.

Praktickou pomůckou na pupínky nám může být praktické kosmetické očko na odstranění černých teček a akné bez vzniku zánětů z kvalitní nerezové oceli ETUDE HOUSE My Beauty Tool Pimple Popper. Očko umožňuje bezbolestně a bezpečně se zbavit zánětů a uspaných pórů.

 

 

V péči o pleť není vhodný častý nebo naopak žádný peeling

 

Peeling pleti pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky, pleť vyhlazuje a zjemňuje. Bez něj bude pleť mdlá, zašedlá a bez života. Naopak přílišná péče exfoliačními prostředky může pleť podráždit. Vhodné jsou jemné korejské peelingy s AHA a BHA kyselinami nebo smývání čistícího gelu korejskou konjakovou houbičkou Purito Jeju Volcanic Scoria Konjak sponge. Má jemnou texturu, která je šetrná a bezpečná pro citlivou pokožku. Tato houba vytváří hustou, bohatou pěnu, která hladce odstraňuje nečistoty z pleti včetně zbytků make-upu  a opalovacího krému na pleti a v pórech.

Řešením může být lehký gelový korejský hydratační krém Beauty of Joseon Red Bean Water Gel. Minimalizuje pocit mastnoty a zaměřuje se na poskytování dostatečné hydratace. Lehké gelové složení se vstřebává do pokožky s jemně svěžím pocitem bez pocitu lepivosti.