Jak na rozšířené póry? Vsaďte na sílu korejské kosmetiky!

Rozšířené póry a černé tečky potrápily jistě nejednou každého z nás. Nejčastěji si ucpaných a rozšířených pórů můžeme všimnout na nose nebo na bradě. Na trhu existuje spousta produktů, které slibují zázraky, ovšem ne každý stoprocentně funguje. V tomto článku se dozvíme, jak rozšířené póry vlastně vznikají a jak se šíří, jak se jich zbavit a spoustu tipů na korejskou kosmetiku, která nás jich účinně zbaví. Stačí dodržovat několik pravidel a vytrvat, jedině pak dosáhnete očekávaných výsledků a odměnou nám bude čistá pleť bez černých teček.

Jak rozšířené póry vznikají?

Rectangle 76Rozšířené póry a černé tečky patří bezesporu mezi nejčastější problémy s pletí, především té mastné. Ta produkuje větší množství mazu, který se v póru smíchá s jinými látkami, například odumřelými kožními buňkami a tím se následně rozšíří a ucpe. Vrchní část póru je vystavena vzduchu, kde zoxiduje a zčerná, což známe jako staré dobré černé tečky neboli komedony.

Rozšířených pórů se sice úplně nezbavíme, můžeme je ale s kvalitními pomocníky vyčistit a zneviditelnit pro nás i pro naše okolí.

Lze se zbavit rozšířených pórů? Důležité je čištění pleti!

Rectangle 75_1Prevence je důležitá a je třeba začít už od začátku, tedy správným odličováním a čištěním pleti. Na důkladné vyčištění pleti bychom neměli zapomínat nikdy za žádných okolností, jedině tak předejdeme výskytu černých teček.

Vyvarovat bychom se měli produktům, které by mohly potenciálně ucpávat póry. Těmito jsou především velmi mastné a hutné pleťové krémy s obsahem přírodního másla či oleje.

Uškodit mohou i některé látky, například alkohol. Ten může mastnou a problematickou pleť vysušovat, což má za následek ještě větší produkci kožního mazu a tím pádem větší ucpávání pórů. Alkoholu je zapotřebí se vyhnout nejen v kosmetice, ale i jeho popíjením, v neposlední řadě pleti nelahodí ani kouření či nezdravé stravování.

Černé tečky ovšem nejsou pouze výsadou mastné pleti, ale i té suché. 

Jak se zbavit rozšířených pórů?

Rectangle 75_1Velikost pórů je mnohdy dána geneticky a proto se nedají zmenšit. Nejdůležitější je udržovat je čisté a to je také hlavní krok, kterého bychom se měli držet. 

Krásná pleť po vzoru Korejek

Rectangle 76Ne nadarmo se o Korejkách říká, že mají jednu z nejlepších pletí na světě. Je to tím, že se o pleť znamenitě starají a dopřávají si jen to nejkvalitnější. Řídí se pravidlem, že jedině zdravá pleť může být krásná. Nic ovšem není zadarmo a není to jen otázka peněz, ale hlavně věnovaného času do péče, za kterou nám pleť poděkuje.

Kvalitní péče nemusí být nutně nejdražší. Korejská kosmetika je skvělá volba co do účinných látek a je také finančně dostupná. Navíc v ní nenajdete žádné chemické látky jako silikony, parabeny, minerální oleje, umělá barviva, parfemace a další syntetické látky.

Korejská kosmetika byla ještě několik let zpátky velkou neznámou, dnes už je označována jako trend a životní styl nejen u Korejek, ale i u nás je stále oblíbenější. 

Čištění pleti je základ

Rectangle 75_1Pleť bychom si měli čistit pravidelně ráno a večer bez ohledu na to, zda používáme make-up nebo ne. Během dne se na naší pleť nalepí spousta nečistot z okolí včetně smogu, stejně tak během noci se na ní nahromadí výpotky a nečistoty z polštáře. A to vše musí jít dolů, aby se naše póry udržovaly v neustálé čistotě.

 BLOG 2

Po ruce bychom měli neustále mít toner, který pleť vyčistí a pomůže lehce stáhnout rozšířené póry. Výbornou alternativou je pleťový toner s ženšenem a niacinamidem Ginseng Essence Water od Beauty of Joseon.

Niacinamid má tu vlastnost, že podporuje kožní bariéru, kontroluje mastnotu a zlepšuje texturu tím, že pravidelným používáním zmenšuje vzhled pórů díky svým hydratačním vlastnostem. 

K čisté pleti nám pomůže i pravidelný peeling. K ucpání pórů stačí pouze málo a jedna šupinka odumřelé kůže. Proto je zapotřebí ji z povrchu pleti odstranit scrubem.

Korejská kosmetika nabízí mnoho peelingů s jemnými exfoliačními částečkami nebo pomocí AHA a BHA kyselin. 

S AHA a BHA kyselinami nám skvěle na rozšířené póry poslouží kombo v podobě jemného exfoliantu a toneru od COSRX

Velmi účinná je kyselina salicylová, která pomáhá díky jemné exfoliaci k odstranění odumřelých buněk z pleti. Nebudou tak ucpávat póry a zároveň pleť nedráždí a nevysušují.

Velmi jemná péče je čistící pěna Mizon Acence Anti Blemish Foam Cleanser na aknózní pleť. Šetrně odstraňuje odumřelé kožní buňky a ničí bakterie hluboko uvnitř pórů. 

Dear Klairs Youthful Glow Sugar mask je peeling a jemná pleťová maska v jednom, která je obohacena o antioxidanty z grapefruitu a maliny.  Jemná zrníčka odstraní odumřelé buňky a tento peeling zanechá pleť jemnou a dokonale čistou. 

Kromě peelingových gelů existují i peelingové exfoliační bavlněné polštářky napuštěné sérem, které oceníme třeba na cestách. Hned několik jich nabízí značka Neogen Dermalogy, například s citronem, zeleným čajem nebo červeným vínem.


Zatočte s ucpanými póry na nose jednou provždy!

Rectangle 76Hluboce zanesené póry a černé tečky na nose bývají často těmi nejviditelnějšími na obličeji vůbec. Existuje proto spoustu speciálních přípravků určených právě na oblast nosu. Od značky Holika Holika jsou k dostání speciální náplasti na nos, které z něj vytáhnou nečistoty, což je pak po odlepení viditelné na vlastní oči.

Náplasti je třeba aplikovat na čistou a suchou pleť, jinak nebudou držet a efekt tak nebude žádný.

Kromě náplastí je možné od stejné značky zvolit i čistící peeling na odumřelé kožní buňky a odstranění černých teček Holika Holika Pignose clear black head peeling massage gel.

Za ucpané póry mohou často obyčejné doteky

Rectangle 75_1Ucpaných pórů si můžeme často všímat nejen kolem nosu, ale potrápit nás mohou i ucpané póry na bradě. Může to být způsobeno dotyky rukou nebo obyčejné nošení šály v zimě. Jak si do ní dýcháme, zapaří se a problém je na světě. Je tedy třeba častěji prát nejen zimní doplňky, ale i polštář, na kterém denně spíme. A také se plácnout přes ruku, než si zase budeme chtít dlaněmi promnout bradu.

Jak se zbavit rozšířených pórů? Skvělým řešením na ucpané póry jsou masky!

Rectangle 76V boji proti černým tečkám mohou být užitečnými pomocníky pleťové masky. Řada z nich obsahuje černé uhlí, které je známé pro své čistící vlastnosti. Černé uhlí najdeme ve slupovací černé masce proti černým tečkám Elizavecca Milky Piggy Hell-Pore Clean Up Mask.

Příjemné s užitečným lze spojit s maskou Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask. Jde o bublinkovou masku, která vyčistí zanesené póry a navíc bude její používání i zábava. Maska na obličeji začne po několika minutách bublat a až pěnění dosáhne svého maxima, opláchne se vlažnou vodou.

Kromě černého uhlí má výborné čistící vlastnosti i jíl, která je také oblíbenou aktivní složkou korejské kosmetiky. Mnoho jílových čistících masek nabízí značka SKIN79

 Na ucpané póry babské rady! Rectangle 76Na rozšířené póry nemusíme nutně utrácet velké peníze a pomohou ingredience, které máme většinou doma ve spíži. 

Kvalitní peeling nám zajistí obyčejná jedlá soda smíchaná s vodou. Vytvoří se jemná pasta, kterou si pleť pár minut masírujeme a následně opláchneme.

Dalším tipem je maska z medu, citronu a soli. Citron z pleti vytáhne mastnotu, krystalky soli fungují jako peeling a med pleť hydratuje a působí zároveň i bakteriálně. 

Překvapivým pomocníkem na zmenšení pórů je rajče. Obsahuje řadu vitamínů a navíc pomáhá odstranit přebytečnou mastnotu z pleti, avšak bez ztráty hydratace.

 

Z kolika vrstev se skládá kůže a kde přesně působí kosmetické přípravky? Dozvíte se v DALŠÍM ČLÁNKU