Korejská péče o tělo – proč je tak účinná?

Možná jste už před lety zaznamenali trend korejské péče o tělo. Díky tomuto způsobu péče jsme objevili například oblíbené plátýnkové sheet masky. Díky nim se působící sérum lépe dostane do pokožky, protože plátýnko udělá na pleti ochrannou bariéru a přípravek lépe působí. Pak se maska navíc nesmyje, ale jemně vklepe do pórů. Hloubková péče je u Korejek klíčová, protože samy žijí ve velmi znečištěném prostředí a jejich pokožka dostává zabrat. Klasická péče jen o samotný obličej zabere i 10 kroků! Čištění, tonizace, exfoliace, sérum, krém, maska a další přípravky pomáhají nejen Korejkám udržet mladistvý vzhled. Seznamte se proto s různými výrobky korejské péče i vy. Podstatné jsou nejen produkty samotné, ale také jejich složení. Korejky hodně dbají na vitamíny v kosmetice a osvědčené asijské suroviny. Hodně proto používají přípravky s vitamínem C nebo nedají dopustit na zelený čaj. Vy sami si můžete vybrat, co vám bude vyhovovat. A týká se to nejen žen, ale i mužů.

Korejská péče o tělo – mladistvý obličej

Rectangle 76Jaký je manuál Korejky? Začněme vyčištěním pleti, která se připraví na příjem výživných látek. K tomu slouží pleťová voda nebo mléko, pokud potřebujete zvláčnit kůži. Následně je dobré sjednotit pleť, k čemuž pomáhá toner. Ten hydratuje a vytvoří ochrannou bariéru pleti. Pokud máte však pocit, že na vaší pokožce jsou šupinky, odstraňte je peelingem. Lehkým obroušením se otevřou póry, jež krásně přijmou blahodárné složky kosmetiky. Přichází řada na essenci, sérum nebo ampulky, jež by měly přijít na pleť nejdříve, aby se jejich intenzivní účinek dostal dostatečně do hloubky. Oleje zase uzamknou vlhkost v pleti. Následně můžete využít krémy, gely a jiné přípravky, jež pleť podpoří ve svrchních vrstvách. Pokud si budete dávat sheet masku, tu nechce vždy na závěr, kdy tak celou péči uzamknete. A nezapomeňte, že vždy je třeba používat jiné přípravky na oči a jiné na zbytek obličeje. Kůže kolem očí je citlivější, proto potřebuje jinou péči, byť ze stejné řady.

Korejská péče o tělo – krásné tělo

Rectangle 76I tělo musí být hýčkáno s náležitou péčí jako obličej. Ovšem leckdy na to zapomeneme, nebo prostě nemáme čas. Udělejte si proto třeba jednou za týden wellness rituál, kdy se budete věnovat sami sobě. Mějte na paměti, že důležitá je pravidelnost, proto je lepší se hýčkat jednou týdně, než tři dny po sobě, a pak zbytek měsíce vynechat. Co tu máme pro ruce, nožky, bříško, dekolt i záda? Jděte na to obdobně jako u obličeje. Nejprve tělo omyjte svěžím sprchovým gelem, pak obruste peelingem. Opět upozorňujeme, že je důležité používat jiný peeling na tělo a jiný na obličej. Ten na tělo je hrubší a na obličeji by mohl způsobit ranky. Až bude pokožka připravená, natřete ji hutným - výživným tělovým mlékem. Speciální péči pak věnujte chodidlům, dejte si masku na ztvrdlé paty. Nezapomeňte ani na krk, vždyť ten spolu s rukama prozradí náš věk! I pro něj jsou speciální masky. A pak tu máme ruce samotné, jimž rovněž dopřejte výživu jako v salonu. Optimální jsou masky, kdy po nanesení přípravku obléknete návleky a přípravek tak silněji působí.

Korejská péče o tělo – kosmetika

Rectangle 76V čem tkví myšlenka korejské péče o tělo? Především vyčistit, připravit a následně do pokožky vpravit spoustu živin a vitamínů. Proč to musí být v tolika přípravcích? Každý má svůj účinek. Sérum je vysoce koncentrované a umí udělat tzv. wow efekt prakticky na počkání. Navíc má lehkou konzistenci. Podobnou jako emulze, což je přípravek, který nemastí, takže jej můžete využít místo krému. Krémy samotné jsou určeny pro údržbu pleti každý den. Dále máme oleje, jak jsme zmínili, uzamknou vlhkost v pleti. Ampulky jsou skvělé jako kúra na týden, 14 dní nebo měsíc. Jsou určeny pro občasnou regeneraci. Jednou za čas si dopřejte čistící rituál, využijte čistící mléka a masky, které vytáhnou nečistoty z pleti. Pak si zase používejte kosmetiku na vaši pokožku. Samotné sheet masky mají větší efekt než ty klasické. A abyste měli pokožku neustále ve formě, pořiďte si mlhu. Tou občas přestříkáte obličej, takže se vám osvěží nejen pleť, ale i mysl. Je to stejný efekt, jako když máte žízeň a napijete se.