Korejské líčení – jak na správný make-up?

Víte, proč je korejské líčení trendy? Je odvážné, nápadité a přináší něco nového, než jen lehké experimenty s barvami. Začíná to například už jen tím, že Korejky si rády zesvětlují pleť, která pak vypadá mladší a dívka působí jako Lolitka. A o mladistvý vzhled nám jde především. Korejské líčení se tak nese ve znamení trendovosti a boření konvencí. Linka nad okem nemusí být jen tenká rovná linie, může jít o úlet hodný manga komiksu. Fantazii se meze nekladou.

Základem je ovšem zdravá pleť sjednoceného tónu, proto je zapotřebí začít již u kosmetické péče. Je třeba odstranit šupinky a nerovnosti pokožky, aby nebyla pod make-upem hrbolatá. Také je třeba stáhnout póry, pokud je máte větší, aby nebyly pod nánosem make-upu znatelné. S tím pomůže například podkladová báze, která právě vyrovná všechny nedokonalosti. Mějte však na paměti, že čím více nánosů na pokožku dáváte, o to více pleť hýčkejte kosmetikou, aby se zregenerovala a vypadala skvěle bez šminek i s nimi.

Korejské líčení – šťavnaté rty a krásné oči

Rectangle 76Jestli zatoužíte po bělejší pokožce, myslete na to, že světlé odstíny make-upu potlačují bílou barvu zubů, takže opticky mohou zoubky vypadat žlutěji. Vyrovnat síly barev lze červenými odstíny. Ty se používají v korejské kosmetice velmi často. Podívejte se na gejši, které si vymalují tvar pusinky do obrysu srdíčka a vypadají velmi svůdně. I u rtěnek myslete na péči. Vybírejte si takovou kosmetiku, která nejen krášlí, ale i hýčká. Skvělé jsou zvláčňující rtěnky, které vaši pusu doslova nadopují vodní explozí. Rty budou nádherně šťavnaté, tím pádem plnější a svůdnější. Pokud chcete opravdu luxusní výživu a lesk, dopřejte jim olej na rty. Krásně a do hloubky je vyživí a budou i nenalíčené vypadat plnější. Aby mohly účinné složky působit co nejvíce, přejeďte si ústa kartáčkem, pokožka se více otevře působení složek v kosmetice. Rty a oči. Místa v obličeji, která si malujeme nejčastěji. I když se mnohdy řídíme pravidlem, že jedna z těchto částí má být výrazná, Korea se tím leckdy neřídí. Nádherné vystínované oči a výrazná pusa? Proč si jednou za čas nedopřát trochu té extravagance?

Korejské líčení – osvědčené BB krémy

Rectangle 76BB krémy jsou už dlouho trendy záležitostí, protože se hbitě vyrovnají s nedostatky pleti. Zároveň o pokožku ale i pečují. Dodávají jim výživu, tzv. nezaplácnou póry hutnou vrstvou barvy. A v Koreji na to myslí především, protože tamní životní prostředí je tak nepříznivé, že o Korejky o pleť musí dbát mnohonásobně více než my. Proto na trhu můžete najít například BB krémy, které obsahují zlato a kaviár. Tyto přípravky umí pokožku vyživovat do hloubky a zároveň vytvoří ochrannou vrstvu před škodlivinami z okolí. Zapomenout nesmíme ani na ochranu před škodlivými UV paprsky. Krém se díky své konzistenci snadno aplikuje, dodá pružnost a celkově projasňuje. Dnes už sem rovněž dospěl trend, aby byl přípravek co nejvíce přírodní, bez parabenů a škodlivých látek se BB krémy zcela obejdou. BB krém má za cíl pleť vyživit, skrýt případné vady a nedostatky, sjednotit tón pleti a vyhlazovat vrásky. Zkrátka jde o lehkou variaci pěstící a dekorativní kosmetiky v jednom.

make-up blog

Korejské líčení – kouzla s tvářenkami a make-upem

Rectangle 76Pokud zrovna nepropadnete kouzlu běloskvoucí pleti, nevadí. Korejky si rády vyhrají i různými odstíny make-upu. I ony totiž milují konturování, jež zaryje nedostatky a zvýrazní pěkné rysy. Podívejte se na videa na sociálních sítích. Co platí v případě konturingu? Světlou barvou zvýraznit vystouplá místa (prostředek čela, nadoční prostor, špička nosu a brady, oblast lícních kostí) a upozadit to, co přebývá (kouty u vlasů, linie pod lícní kostí, druhá brada). Stačí vám i jen světlý make-up, korektor a tmavší tvářenka. Místa na obličeji si skutečně můžete zprvu vymalovat linkami, jak jsme naznačili, a poté štětečkem nebo houbičkou vklepejte barvy do kůže. Bude nádherně tónovaná a sametová. Vše zafixujte lehkým pudrem a štětcem. Labutěnku vynechte, abyste výsledek až příliš nezatlačili do pórů. Doporučujeme rovněž přímo fixační pudr a i podkladovou bázi pod make-up. To jsou must-have vaší výbavy. Poté naličte rty a oči. Inspirovat se můžete rovněž na videích různých tutoriálů na YouTube i Instagramu.