Nejlepší korejské produkty pro anti-aging: Věda stojící za mládím

Vrásky bohužel nezmizí mávnutím kouzelného proutku jako v pohádce a s přibývajícím věkem se jich objevuje stále víc a víc. Kvalitní korejská kosmetika je alfou a omegou každé péče o pleť a pomůže mládí prodloužit. Korejské anti-age produkty jsou tím nejlepším způsobem, jak neinvazivním způsobem dosáhnout mladší pleti. Omlazující korejské přípravky obsahují oblíbené složky, jako je kyselina hyaluronová, kolagen nebo netradiční hlemýždí mucin či včelí jed. Jedno mají ale společné - vědecky prokázané omlazující účinky pro pleť. Jak vráskám předcházet a jaká je nejlepší korejská kosmetika? To se dozvíte v následujícím článku.

 

Co způsobuje vrásky?

Vrásky jsou projevem stárnutí pleti a často jsou způsobeny dehydratací. Vrásky jsou zcela přirozené a začínají se objevovat zhruba kolem 25. roku věku, což je důsledkem poklesu tvorby kolagenu a elastinu v pleti. V tomto věku je vhodné se zaměřit na preventivní péči vhodnou anti-age korejskou kosmetikou. 

vrasky

Vrásky si lze přivodit i neúmyslně 

Stárnutí pleti sice probíhá zcela přirozeně, ovšem v péči o pleť můžete nevědomky dělat chyby, které mohou pomoci k tvorbě nechtěných vrásek. Na vznik vrásek má tedy vliv nejen náš postupující věk, ale bohužel i nesprávná péče o pleť. Nejčastější chyby, které mohou za vznik předčasných vrásek, jsou:

  • nedůsledné odlíčení a čištění pleti: po vzoru Korejek je nejlepší osvojit si tzv. dvoufázové odličování pleti, tedy prvotní odlíčení pleťovým olejem a následné dočištění pleti čistícím gelem nebo pěnou. Jedině tak se z pleti odstraní veškeré nečistoty a zbytky make-upu.
  • v péči o pleť se zapomíná na krk a dekolt: pokožka na krku a dekoltu je tenčí a citlivější, než ta na obličeji, protože obsahuje méně mazových žláz a je tak více náchylná ke stárnutí. Při používání krému či séra je proto nutné namazat i krk a dekolt.
  • absence sluneční ochrany pleti: korejské produkty s vysokým SPF faktorem, ideálně SPF 50, je zapotřebí používat nejen v letních měsících na dovolené, ale i v zimě a vlastně po celý rok. Škodlivé záření na pleť dopadá i přes mraky, a tak je nutné ochranné krémy aplikovat při každodenním použití pod make-up.
  • nedostatečná hydratace zevnitř: takovým nepsaným pravidlem je, že denně je třeba vypít 2-3 litry neslazených tekutin, aby se pokožka hydratovala zevnitř. Každý ovšem má jinou stavbu těla a vypít tři litry denně by mohl být nadlidský úkon. Tekutiny se ovšem do těla doplňují nejen z tekutin, ale i ze stravy, například ze zeleniny a ovoce.
  • špatný spánek: kvalitní a dostatečně dlouhý spánek ovlivňuje naše celkové zdraví, ale bohužel může i za vrásčitou pleť. Během spánku se regenerují a obnovují buňky v celém těle, včetně těch v pokožce. Při nedostatku spánku se navíc kromě vrásek objevují tmavé kruhy pod očima a otoky a díky tomu vypadá pleť unaveně. Optimální délka spánku by měla činit 6-8 hodin denně. 

Vrásky se ale mohou objevit, i když dostatečně spíte, ale používáte nekvalitní materiál na povlak polštáře. Třením o hrubší polštář se pleť mačká a proto je třeba volit kluzké materiály, jako je hedvábí nebo satén.

  • příliš mnoho stresu: při stresu se uvolňuje hormon kortizol, který snižuje přirozenou míru kyseliny hyaluronové. To pak vede ke ztrátě vody v pleti a následně ke vzniku vrásek. Při náročnějším stresovém období je tak vhodné si více dopřávat korejskou kosmetiku s obsahem kolagenu a kyseliny hyaluronové. 
  • nezdravý životní styl: tím se nemyslí držení drastických diet, ale spíše nadměrná konzumace alkoholu, kouření cigaret, ale bohužel i pití většího množství kávy s kofeinem.
  • zlozvyky: ano, čtete správně. Za vráskami stojí i řada zlozvyků, například časté krčení čela při práci u počítače nebo nad mobilním telefonem, vytahování obočí při nanášení řasenky, tzv. “mžourání” nad knihou a přitom by bylo lepší nasadit si brýle. To samé platí i v létě, kdy se zapomíná na sluneční brýle. 
  • škodlivé modré světlo: stárnutí pleti urychluje i vystavování pleti tzv. modrému světlu, které na ni vyzařuje televizní obrazovka, monitor, mobilní telefon i světlo z LED lampy. Modré světlo proniká do hlubších vrstev kůže a škodlivé je vystavení modrému světlu už kolem 2 hodin denně. Přitom pokud pracujete za počítačem, jste tomuto škodlivému záření vystaveni prakticky celý den. Po příchodu z práce usednete k televizi, koukáte do mobilu, tak stárnutí pleti vlivem modrého světla pokračuje i po příchodu domů. Dnešní doba naštěstí myslí na vše a existují speciální filtry, které nám pomohou na počítači nebo v mobilu světlo utlumit. Tím utlumíte škodlivé účinky na pleť a zkvalitníte tím i spánek.

Strategie pro omlazení pleti

Nejlepším a nejjednodušším způsobem, jak dosáhnout mladistvě vypadající pleti, je zvolit vhodnou korejskou hydratační a omlazující kosmetiku. Nejlepší je vybírat si produkty s účinnými a vědecky osvědčenými korejskými anti-age látkami, jako je například kyselina hyaluronová, kolagen, peptidy nebo šnečí mucin a také je vhodné zaměřit se na hloubkovou hydrataci a výživu pleti. Jednou z příčin vzniku vrásek je totiž dehydratace a ztráta vlhkosti v pleti a proto by měla jít hydratace ruku v ruce s omlazením pleti.

 

Nejpoužívanější složky v korejské anti-age péči

 

  • kyselina hyaluronová: kyselina hyaluronová je přírodní hydratační látka, která je schopna udržet až 1000 násobek své vlastní hmotnosti ve vodě. Kyselina hyaluronová je lidskému tělu vlastní, pokožku tedy přirozeně zvláčňuje a je skvělým vědecky prokázaným hydratačním a omlazujícím prostředkem v řadě korejské kosmetiky. A když je pokožka hydratovaná, nemá tendenci k tvorbě vrásek. 

rpg841amlnob7bhlci48-md

 

 

  • kolagen: i kolagen je podobně jako kyselina hyaluronová látkou, která se v lidském těle vyskytuje zcela přirozeně. Jde o bílkovinu, která drží pohromadě strukturu tkání a buněk. S přibývajícím věkem produkce kolagenu v těle slábne a z toho důvodu je třeba pracovat na jeho doplnění užíváním vnitřně i podporou vhodné korejské kosmetiky. Kolagen se v kosmetice často používá v hydrolyzované formě. Dodává pleti pevnost a pružnost díky aktivní hydrataci. Vyhlazuje pleť, bojuje proti vráskám a linkám.

 

 

  • bakuchiol: bakuchiol je rostlinnou alternativou retinolu. Má podobné účinky jako retinol, ovšem je k pleti šetrnější a hodí se i na citlivější pleť. Má pro pleť protizánětlivé účinky, takže je ocenitelný zejména v boji s pupínky a akné. Stimuluje vlastní syntézu kolagenu v pokožce a urychluje její regeneraci. Je tak účinnou složkou v anti-age přípravcích.

 

 

  • retinol: retinol je známý jako vitamín A a jde o přírodní látku, která je účinná v boji proti vráskám. Retinol je také významný antioxidant a díky svým exfoliačním vlastnostem pomáhá odstraňovat odumřelé buňky z pleti a podpořit tvorbu kolagenu. Retinol dokáže viditelně redukovat pigmentové skvrny, vyrovnává pH pleti a pomáhá zmenšovat póry, proto se vyskytuje nejen v anti-age kosmetice, ale i v produktech na akné. 

 

 

  • vitamín C: vitamín C se užívá nejen vnitřně při chřipkách a nachlazení, ale pomůže i s omlazením pleti. Podporuje tvorbu kolagenu a elastinu v pleti a pomáhá výrazně zesvětlovat tmavé pigmentové skvrny, které jsou také jednou ze známek stárnutí. Vitamin C účinně redukuje zarudnutí pleti, zabraňuje ztrátám vody a zvyšuje produkci kolagenu.

 

 

Omlazovat pleť můžeme už při čištění pleti

Korejské tonery jsou oblíbené pro své hydratační schopnosti. Můžete je ale povznést ještě o stupínek výše a mohou být velice užitečné i s vyhlazením jemných linek a vrásek. Mnoho korejských tonerů obsahuje kyselinu hyaluronovou, která je hydratační a zároveň výborným anti-age prostředkem. Na hydrataci a zároveň podporu elasticity pleti je výborný korejský toner Tiara Gold Multi Premium Collagen skin toner

Na vyhlazení vrásek je výborný i omlazující toner For the Skin by Lab EGF-Peptide Bio-Clinic essential toner.Tonikum vyrovnává texturu pleti, zvyšuje její pevnost a pružnost, vyplňuje nerovnosti pleti, navrací pleti mládí a jas a zabraňuje vzniku nových výrazových vrásek.

 

Nejlepší anti-age korejské pleťové krémy

 

Pleťové krémy patří mezi nejoblíbenější omlazující produkty vůbec. To jistě znáte i z regálů drogerií, kdy nás etikety krémy lákají označením anti-age. Toto označení není bohužel žádné zaklínadlo, které by pleť zbavilo vrásek po prvním namazání a obvykle se nedočkáte zázraků ani po spotřebování několika balení. Je vědecky podloženo, že anti-age krémy skvěle fungují jako prevence a čím dříve s prevencí začnete, tím lépe. Zapomeňte tedy na rady babiček, které ve třiceti říkají, že na krémy proti vráskám máte přece ještě hodně času. 

Už po 25. roce nám v pleti začíná postupně ubývat produkce kolagenu a začínají se obvykle objevovat první linky a vrásky. V tomto zdánlivě mladém věku je také nejvyšší čas začít preventivně s používáním omlazujících přípravků. 

Díky komplexu peptidů je skvělým omlazujícím prostředkem korejský pleťový krém Medi-Peel Gold Age Tox cream. Krém zvyšuje hustotu a elasticitu pleti, vyhlazuje vrásky, zlepšuje tonus a hloubkově hydratuje. 

Omlazující peptidy jsou obsaženy i v korejském krému Medi-Peel Volume Tox cream Peptide 9. Krém zlepšuje pevnost a pružnost pokožky, vyhlazuje a redukuje hloubku vrásek, zpevňuje ovál obličeje, vyrovnává reliéf a udržuje optimální úroveň vlhkosti. Zlepšuje činnost všech buněčných systémů, chrání pokožku před stárnutím, obnovuje ochrannou bariéru a omlazuje.

 

Korejské pleťové masky pro okamžitý anti-age efekt

Plátýnkové korejské masky jsou vyrobeny z tenkého a měkkého materiálu a jsou napuštěné účinnými séry. Díky krátkému působení se všechny látky rychleji dostanou do pleti a nemusí se tak dlouze čekat na kýžený výsledek. 

Omlazující pleťová maska s peptidy Holika Holika Skin Rescuer Mask Sheet Peptide má výrazný účinek proti stárnutí, který zjemňuje pokožku, obnovuje její pružnost a redukuje vrásky.

Účinnou anti-age látkou u korejské masky Mediheal Placenta Revital Essential mask EX je placenta, která dodává pokožce pružnost, vyživuje a nasycuje ji vlhkostí a chrání před vysoušením.

O lifting obličeje se postará pleťová maska Missha Time Revolution Night Repair Ampoule mask. Zpevňující a omlazující plátýnková maska revitalizuje pokožku, pozvedává kontury a vyhlazuje jemné vrásky.

 

Krémy s vysokým SPF pro nekonečné mládí

Bestsellerem v péči o pleť je korejský pleťový krém Purito Daily Go-To Sunscreen SPF50+ PA++++. Velice jemné složení tohoto krému se snadno nanáší a vstřebává a zanechává pleť bez bílého filmu. Jeho lehká textura také usnadňuje opětovné použití, i když máte na sobě make-up. Tento neparfemovaný ochranný krém je obohacený extraktem z centella asiatica a tygří trávy, které dále zklidňují a chrání pokožku podrážděnou sluncem. Tento skvělý krém je vhodný pro jakýkoliv typ pleti včetně smíšené pleti, mastné pleti a citlivé pleti.

 

Ochranný a zároveň hydratační je opalovací korejský pleťový krém KAINE Green Fit Pro Sun SPF 50+/PA++++. Krém spolehlivě chrání před agresivním působením škodlivých UVA a UVB paprsků, blokuje destrukci kolagenových a elastinových vláken a inhibuje syntézu melaninu. 

2433-1_purito-daily-go-to-sunscreen-spf50--pa-lehky-ochranny-krem-na-oblicej

Korejská kosmetika na zesvětlení pigmentových skvrn

Pigmentové skvrny vznikají na tvářích zejména v místech, kde byla pleť nejvíce vystavena slunečnímu záření. Obvykle tak postupem času vyjde najevo, kde jste zanedbali sluneční ochranu pleti. S přibývajícím věkem jich máte více, protože je pleť slunečnímu záření vystavena více let. Ne nadarmo se tak pigmentovým skvrnám přezdívá “stařecké skvrny”. Zbavit se pigmentových skvrn je poměrně obtížné, lze je ovšem zesvětlit za pomoci korejské kosmetiky, například korejským sérem Mizon Snail Repair Intensive Ampoule, které nám vzhledově pomůže prodloužit mládí.

 

Anti-age dekorativní korejská kosmetika

Bojovat s vráskami lze šikovně i při líčení vhodnou korejskou dekorativní kosmetikou. Vhodný je omlazující korejský korektor proti vráskám s mořskými minerály Accoje Anti-Aging wrinkle corrector

Pro celkové sjednocení tónu pleti je výborný korejský BB krém s pupečníkem asijským a niacinamidem PURITO Cica Clearing BB Cream SPF 38/PA+++.

 

Nejúčinnější omlazující korejské produkty na rty

Suché rty můžete mít vlivem počasí, ale také s přibývajícím věkem. Pokožka rtů nemá potní ani mazové žlázy a proto je třeba věnovat pozornost při jejich hydrataci. Obzvláště s přibývajícím věkem, kdy se pokožka rtů tenčí a ztrácí schopnost zadržovat vlhkost. Proto je dobré mít vždy po ruce korejskou hydratační tyčinku na rty Abib Protective Lip balm Block stick SPF15. Balzám intenzivně hydratuje a vyživuje suché rty, eliminuje loupání a suchost, obnovuje jemnou pokožku rtů a chrání před škodlivým ultrafialovým zářením. Obsahuje chemický opalovací krém, díky kterému zabraňuje fotostárnutí, vzniku pigmentace a chrání před dalšími vnějšími dráždivými látkami.

 

Na rty, ale klidně i na celé tělo oceníte praktický opalovací krém v tyčince The Saem Eco Earth Waterproof Sun stick. Opalovací tyčinka účinně blokuje sluneční paprsky, zabraňuje stárnutí pokožky a vzniku nových vrásek či hyperpigmentace. Krém zklidňuje a zmírňuje zarudnutí, zvyšuje bariérové ​​funkce pokožky a eliminuje dehydrataci.

 

Jak na jemné vrásky kolem očí?

Vrásky kolem očí vlivem stárnutí, ale i od častého smíchu lze nechat neinvazivně zprovodit ze světa prémiovým korejským očním krémem proti vráskám Benton Fermentation Eye Cream. Jedná se o hutný krém bez dráždivé parfemace, který se snadno roztírá, rychle vstřebává a okamžitě hloubkově hydratuje a vyživuje pokožku. Složení obsahuje probiotické bakterie, které stimulují enzymatickou regeneraci. Ceramidy pokožku uvolňují a zpevňují, vyhlazují jemné vrásky, regenerují a chrání pleť před škodlivými účinky zvenčí. Ve složení jsou také beta-glukany a adenosin, které vyplňují a vyhlazují oční okolí pro jasnější a mladší vzhled očního okolí. 

 

Výborně poslouží i korejské anti-age sérum na oční okolí Medi-Peel Mezzo Filla Eye serum. Omlazující peptidové oční sérum má výrazný liftingový účinek, vyhlazuje mimické vrásky v okolí očí a nosoretní rýhy, působí revitalizačně a tonizuje, dodává hloubkovou hydrataci a jemně rozjasňuje tmavé kruhy pod očima.

 

Unaveným očím rychle uleví korejské hydrogelové oční polštářky s kolagenem a kaviárem Mizon Collagen Eye Gel Patch

 

Nejlepší krémy na ruce

Ruce jsou naší vizitkou a proto je nutné jim věnovat dostatečnou péči. Nemusíte si je nutně mazat protivráskovými krémy, je to totiž mnohem jednodušší. Postačí k tomu extra výživný korejský krém na ruce, protože vysušené ruce jsou na první pohled sušší, více vrásčité a působí tak starším dojmem. 

Zapomínat byste neměli na ochranné rukavice při domácích pracech a samozřejmě i na sluneční ochranu. Jednou za čas je dobré jim dopřát hydratační zábal nebo výživnou jednorázovou korejskou masku na ruce Mediheal Theraffin Hand mask.

 

Základem zdravě vypadající pokožky rukou je kvalitní korejský krém na ruce. Díky bambuckému máslu ruce vyživí a zjemní korejský krém na ruce Frudia My Orchard Shea Butter Hand cream. Pokud hledáme i příjemnou ovocnou vůni, můžeme sáhnout po krému na ruce s vůní třešní Frudia My Orchard Cherry Hand cream.