Nejnovější trendy v korejském líčení pro rok 2024: Co je in?

Korejskému líčení pro letošní rok 2024 vládne přirozenost. Přirozené líčení ale nutně neznamená, že při líčení použijeme méně make-upu. Pokud patříte mezi milovníky kosmetiky, pak si můžete oddychnout. Stačí si jen chytře vybírat korejskou kosmetiku. Podtrhnout přirozenou krásu nám pomůže sjednocená pleť lehkým make-upem, ideálně korejským BB krémem, jemné oční linky, přirozené konturování tváří a decentně nalíčené rty. Samozřejmostí je osvědčená klasika v podobě černé řasenky. To vše ale nejde bez pěstěné a zdravé pleti. Jak dosáhnout krásně vypadající pleti za pomoci korejského líčení a cítit se zároveň sebevědomě? Pak čtěte dál a inspirujte se konkrétními trendy tipy v kosmetice a v korejském líčení, které v letošním roce 2024 udávají směr. 

 

Tajemství dokonalého korejského trendy líčení spočívá v čištění pleti

 

Čištění pleti bychom měli věnovat dostatečný čas a měli bychom se na něj zaměřit nejen při večerním odličování, ale i bezprostředně ráno po probuzení před líčením. Ráno se na naší pleti zachycují různé nečistoty z polštáře nebo výpotky z noci a to vše není žádoucí pro nanesení vrstvy make-upu a dalšího líčení. Pokud si totiž myslíte, že bude ráno vatový tamponek čistě bílý, jste na omylu. Schválně si udělejte malý testík, kdy si večer před usnutím důkladně vyčistíte pleť a ráno uvidíte, že bude tamponek i tak znečištěný.

 

Dvoufázové čištění pleti je před i po trendy líčení základ

 

Vhodné je po vzoru Korejek v péči o pleť praktikovat tzv. dvoufázové čištění pleti, kdy pleť nejdříve zbavíme make-upu a ostatních nečistot pomocí odličovacího oleje a následně pleť dočistíme čistícím gelem nebo čistící pěnou. Po vyčištění pleti je na řadě hydratační korejský toner, který pleť připraví na pečující korejskou kosmetiku, ale i dokonalé a in korejské líčení. 

 

Pro všechny typy pleti je ideální korejský toner PURITO Centella Green Level Calming Toner. Toner má vyrovnané pH 5,5 a obsahuje 10 % extrakt z pupečníku asijského, panthenol, extrakt z vilínu a další složky, které okamžitě zklidní a hydratují pleť. Kyselina hyaluronová je také velice důležitou a ceněnou složkou, která brání odpařování vlhkosti a zároveň posiluje bariéru vlhkosti pokožky. Tonikum neobsahuje alkohol ani umělou parfemaci, proto pleť nedráždí a krásně ji připraví na vstřebání prospěšných látek z ostatních produktů v péči o pleť, ale i na každé trendy líčení.

 

Kromě tonerů mohou být v péči o pleť šikovným a praktickým řešením i exfoliační korejské tamponky Neogen Dermalogy Bio Peel Gauze Peeling Lemon. Těchto 30 jednorázových peelingových polštářků využívá účinnou kombinaci chemických exfoliantů včetně kyseliny mléčné, glykolové a výtažků z citronu, pomeranče a papáje k čištění ucpaných pórů a zároveň využívá sílu přírodního vitamínu C. Ten pomáhá zesvětlit jizvy po akné a vyrovnat tón pleti. 

1675-3_neogen-dermalogy-bio-peel-gauze-peeling-lemon-exfoliacni-pletove-tamponky-s-citronem

Nejnovější trendy v korejském líčení v roce 2024

1) In je metoda tzv. skin streamingu

 

 

Nejnovější trendy udávající směr v in korejském líčení pro rok 2024 jsou jedna věc, ale co když se o pleť nestaráme dobře a hlavně dostatečně? Základem každé péče o pleť, ale i líčení korejskou dekorativní kosmetikou, je důkladné čištění pleti za všech okolností. Tím to všechno začíná a až potom se můžeme zaměřit na zkrášlovací proces dekorativní korejskou kosmetikou.

 

V případě využití minimalistické metody skin streamingu je kladen důraz na péči o pleť s využitím minimálního množství produktů, ale s dosažením maximálního a uspokojivého účinku pro pleť. To může být s korejskou kosmetikou někdy problém, protože Korejky rády využívají spoustu produktů v přesně daném sledu. Můžeme na to jít ale chytře a zvolit multifunkční produkty, které zastanou hned několik produktů najednou. Třeba dvousložkový korejský odličovač Plodica Mild Touch Lip and Eye Remover, který můžeme použít nejen na tváře, ale i oči či rty a odstraníme jím veškerý make-up z obličeje jedním tahem. Jemné, ale účinné řešení pro odstranění i toho nejodolnějšího korejského líčení.

 

Využití multifunkčních korejských produktů v rámci skin streamingu nám ušetří nejen místo v koupelně, ale i drahocenný čas a peněženku. Je třeba vybírat pečlivě, aby pleť nijak nestrádala. To ale s kvalitní korejskou kosmetikou naštěstí nehrozí. 

 

2) Před líčením je nutné používat produkty s SPF faktorem

 

 

Před aplikací jakéhokoliv make-upu a líčení bychom si měli uvědomit jednu důležitou věc, a tou je dostatečně vysoká ochrana před slunečním zářením. Vysoký ochranný SPF faktor bychom neměli balit pouze v létě na dovolenou, ale i v zimě na hory nebo klidně i na nákup či návštěvu pošty. Zkrátka měla by to být denní samozřejmost po celý rok, podobně jako používání zubní pasty. Vrásky nejsou in a každý chceme mít zdravě a mladistvě vypadající pleť. A to nám zajistí právě používání přípravků s vysokým ochranným SPF faktorem před každým líčením. SPF ochrana je i dalším skvělým příkladem použití produktu v rámci metody skin streamingu.

Bestsellerem mezi korejskými SPF krémy je bezesporu korejský Purito Daily Go-To Sunscreen SPF50+ PA++++. Krém je neparfémovaný, nezanechává na pleti bílý film a velmi snadno se roztírá. Pleť hydratuje po celý den a hodí se i jako výživný podklad pod make-up.

V kabelce pak můžete mít neustále u sebe praktický korejský ochranný krém v tyčince Benton Mineral Sun Stick SPF50/PA++++. Díky velmi skladnému balení ho můžeme nosit neustále v kabelce nebo dokonce v kapse a aplikovat ho dle potřeby během dne na celý obličej, ale klidně i na rty místo ochranného balzámu na rty. Je to skvělý prostředek jako ochranná báze pod rtěnku.

 

3) Kvalitní korejská báze pod make-up

 

 

 

Jako bázi pod make-up Korejky často využívají právě ochranné krémy se SPF. Existují ale i speciální báze pod make-up, které ochranný faktor také obsahují. Dobrý příkladem může být korejská báze pod make-up Heimish Artless Glow Base SPF50+/PA+++ nebo Thank You Farmer Be Beautiful Pure Make-up base SPF30/PA++. Obě podkladové báze pleť hydratují na dlouhou dobu, poskytnou jí celodenní ochranu před škodlivým slunečním zářením a vyplní jemné linky, aby bylo líčení ještě dokonalejší. Obsahují navíc i aktivní látky, takže jsou báze zároveň i pečující.

 

Na celkové rozjasnění pleti je vhodná rozjasňující korejské pleťové sérum Laneige Glowy Make-up sérum. Sérum obsahuje poměrně netradiční složku, a to diamantový prášek, který rozjasňuje a vyhlazuje pleť a výrazně snižuje viditelnost jemných linek a vrásek.

 

4) Sjednocená pleť jako základ pro přirozené, ale trendy líčení

 

 

 

Sjednocený tón pleti je základem každého korejského trendy líčení. Pleť pak vypadá pěstěně a působí zdravým dojmem. Přirozené a sjednocené pleti dosáhneme za pomocí kvalitního korejského BB krému. BB krém označuje “vše v jednom”, tedy hydratační krém, korektor, ochranný krém i krycí make-up v jednom balení. 

Ideálním pomocníkem je korejský BB krém Skin 79 Super Beblesh Balm Original BB SPF50+PA+++. BB krém pomáhá udržovat zdravý vzhled pokožky, má také vysoký ochranný faktor  SPF 50 + PA +++ a složení obohacené o vysoký obsah přírodních olejů udržuje pokožku pevnou a zvlhčenou. Rostlinné výtažky působí proti vráskám, fytosfingosin posiluje ochrannou bariéru pokožky a zklidňuje nedokonalosti a také předchází tvorbě nových pupínků nebo i černých teček. Ceramidy doplňují lipidovou bariéru, což zvyšuje dostatečnou vlhkost v pokožce. Jde o takový malý pečující a zkrášlující koktejl, který vaše pleť jistě ocení.

 

Na drobné nedokonalosti nebo kruhy pod oči nám dobře poslouží kvalitní korektor ETUDE HOUSE Big Cover Skin Fit Concealer PRO. Korektor účinně zakryje i pigmentové skvrny nebo zarudlá místa, snadno se aplikuje pěnovým aplikátorem a rychle zasychá. Nezalézá do jemných linek či vrásek a nezvýrazňuje sušší místa. Dá se použít jako doplněk jakéhokoliv make-upu nebo samostatně.

 

Sjednocená pleť se v žádném líčení neobejde bez kvalitního pudru. V korejském líčení jsou oblíbené minerální pudry, jako například kompaktní minerální korejský pudr Innisfree No-Sebum Mineral Pact. Pudr působí jako savý prášek, který absorbuje přebytečný kožní maz a zanechává pleť svěží a matnou. Může být použit jako i jako primer, ale i jako záchrana během dne pro kontrolu lesku a přebytečného mazu. Pudr se nanáší snadno přiloženým aplikátorem a můžeme ho tak mít neustále u sebe v kabelce.

Tento pudr je k dostání v sypké verzi Innisfree No-Sebum Mineral powder, kdy se nanáší přiloženou labutěnkou nebo štětcem.

 

5) Kompaktní korejská kosmetika

 

 

 

Mezi Korejkami jsou také velmi oblíbené a trendy cushion make-upy, jako například make-up AMUSE Dew Jelly Vegan Cushion SPF38/PA+++. Aplikuje se na pleť  za pomoci speciální houbičky, která je součástí balení. Pak už stačí jen dokupovat jednotlivé refily, což je i finančně výhodnější. 

Cushion make-upy jsou také vychytané v tom, že jsou navrženy proti vysychání, takže jim úplně neuškodí, pokud je někdy necháte omylem otevřené. Stejně tak houbička nevstřebává make-up, takže skončí tam kde má - na pleti. V tom se výrazně liší od beauty blenderů, které make-up nasají jako houba a až se napije, pak teprve něco přenese na vaši pleť.

 

Pro podmanivý pohled nám pomůže výběr světlých a přirozených očních stínů. Přesně takové požadavky splňuje multifunkční kompaktní paletka korejských očních stínů rom&nd Better than Eyes. Paletka očních stínů se čtyřmi harmonicky sladěnými odstíny, od matných po třpytivé, umožňuje všestranné líčení očí od každodenního nošení až po speciální slavnostnější příležitosti.

 

6) Důraz na velké oči

 

 

 

K nápaditým očím je vždy dobré mít po ruce kvalitní řasenku, která nám zvýrazní nejen řasy, ale i celkový pohled. Korejky si dokonce běžně nechávají své řasy prodlužovat, a to ne jen před focením nebo nějakou společenskou událostí. 

Pro podmanivý pohled je vhodná prodlužující voděodolná korejská řasenka rom&nd Han All Fix Mascara Long Black. Řasenka je odolná vůči vodě a oleji, aby zajistila, že řasenka vydrží dlouho, aniž by se slepovala nebo během dne rozmazávala. Prodlužující řasenka má tenký kartáček ve tvaru oblouku pro vytvoření delších řas který zajistí, že každá řasa bude úhledně pokryta a prodloužena. Myslí tak i na titěrné řasy v koutcích očí. Přestože je odolná, lze ji snadno odstranit pomocí odstraňovače make-upu na bázi oleje, aniž by způsobila podráždění citlivých očí. 

 

Líčení očí se také neobejde bez kvalitní oční linky, jako třeba dlouhotrvající korejská oční linka ETUDE HOUSE Oh M´eye Line. Linka je vysoce pigmentovaná tekutá oční linka, která je odolná proti rozmazání. Nanáší se hladce a tenký hrot štětce umožňuje přesnou a tenkou aplikaci. 

 

Co se týče očí, malým tipem, jak mít eso v rukávu, je posilující korejské sérum na řasy rom&nd Han All Lash serum. Sérum obsahuje celou řadu účinných peptidů, které pomáhají stimulovat keratin a tím i růst a tvorbu nových řas. Je to tedy skvělý doplněk k líčení očí. Sérum je navíc transparentní, takže se dá použít večer po odlíčení očí i ráno na již nalíčené oči.

 

7) Zesvětlené obočí

 

 

 

Přirozenost a minimalismus hraje prim i v oblasti obočí. V předchozích letech bylo in výrazné oblečení, za poslední roky se vrací na scénu opět jemnost. Korejky jsou tmavší typy s tmavými vlasy a tedy i obočím. Často tak sahají po tužkách na obočí, kterými si je o pár odstínů zesvětlí. 

Korejskou tužku na obočí v mnoha odstínech nabízí Holika Holika Skinny Eye Brow. Šikmý hrot barevné tužky na jednom konci umožňuje přesné a snadné nanášení, zatímco spirálový štěteček na druhém konci dokonale rozetře barvu pro přirozený a matný povrch.

 

8) Rty v přirozených tónech

 

 

 

Rtěnku nebo lesk na rty můžeme zvolit v jemných nude odstínech, ale klidně i bezbarvý. Ten nabízí značka rom&nd Glasting Water Gloss. Jedná se o ultra lesklý gelový lesk na rty, který je dlouhotrvající, nelepivý a s třpytivým povrchem. Je obohacen o sladký mandlový olej, který udržuje rty hydratované a hladké. Lesk lze nosit samostatně nebo na vaší oblíbené pigmentované rtěnce.

Pokud chceme mít rty hydrované, ale nespokojíme se s bezbarvým balzámem na rty, můžeme sáhnout po korejském tónovaném balzámu na rty AMUSE Dew Balm. Balzám se prodává v několika jemných a šťavnatých odstínech a díky obsaženým olejům rtům dodá potřebnou vlhkost.

3507-3_amuse-dew-balm-tonovany-balzam-na-rty-s-kolagenem

9) Správné konturování tváří trendy tvářenkami

 

 

 

Barvou roku 2024 je Peach Fuzz, proto je na místě do svého trendy líčení zařadit líčení v broskvových tónech. Broskvový odstín je teplý, lichotivý téměř ke každému tónu pleti a ideální volba pro tvářenku, oční stíny i barvu rtěnky.

Šťavnaté tváře v in broskvovém odstínu Peach Chip vám zaručí korejská tvářenka rom&nd Better than Cheek. Tvářenka je vyrobena z prášku, který pomáhá absorbovat přebytečný pot a kožní maz, takže vaše tvářenka zůstane svěží po celý den. Hedvábně pudrová textura pevně přilne k povrchu pokožky, takže můžete vytvářet dlouhotrvající krásně zbarvené tváře bez make-upu po celý den.

 

Pokud bychom se nespokojili s mono tvářenkou, můžeme sáhnout po balení rovnou se třemi odstíny trendy tvářenek, a to Too Cool for School Artclass By Rodin Blusher. Jednotlivé odstíny se mezi sebou dají velmi snadno  kombinovat a případně i vrstvit pro požadovanou intenzitu. 

Broskvové odstíny najdeme i v multifunkční korejské paletce na obličej AMUSE Vegan Face All Palette ve variantě Peach. Univerzální paletka na obličej a oči jemně kombinuje různé textury očních stínů, tvářenky a rozjasňovače, pro vytvoření přirozeného vzhledu okamžitě a bez námahy. Navíc ji oceníte i na cestách, kdy máte vše potřebné v jednom balení a vždy po ruce.

 

10) Sázka na kvalitní rozjasňovač

 

 

 

Zářící až éterická pleť je pro Korejky typická. V obchodě, ve vlaku nebo dokonce u letušek v letadle nepotkáte Korejku s mdlou a unavenou pletí. A přitom stačí tak málo a použít tu správnou rozjasňující kosmetiku. Vůbec tu není řeč o pleti zářící jako disko koule, ale o jemné perleti, která přirozeně odráží světlo. Rozjasňovač navíc dodá tvářím další rozměr a jas.

Přirozený jas pleti dodá korejská gelová tyčinka Unleashia Sisua Butter Glow Stick. Transparentní složení obsahuje jemně mleté perleťové částice z růžového zlata, což má za následek přirozený jas. Tyčinka je vhodná na lokální použití vyvýšených částí obličeje, které potřebujeme rozzářit, jako jsou lícní kosti, kořen nosu, pod obočí, nad horní ret, ale klidně i do vnitřního koutku oka. 

 

U Korejek je před líčením in řada pečujících rituálů

 

Korejky jsou chytré nejen v péči o pleť, ale mají navrch i před samotným líčením. Před oblíbenou rtěnkou tak myslí na peeling rtů nebo přes noc na rty aplikují noční vyživující masku, jako je korejská maska na rty Laneige Lip sleeping mask. Tato korejská maska pomůže hydratovat a regenerovat vaše rty ve spánku. Ráno pak budou vaše rty vláčné a jemné.

Na jemný obrus rtů nám pomůže korejský peeling s avokádem a hnědým cukrem Skinfood Avocado Sugar Lip Scrub. Peeling je na bázi skutečného cukru, jojobových semínek, avokáda, bambuckého másla a limetkového oleje pro výživu a nepřetržitou hydrataci rtů.

Jak maska, tak peeling krásně zjemní a vyživí rty a ty budou šťavnaté a dokonale připravené na nanesení rtěnky.

 

Od unavených očí a kruhů pod očima nám obvykle nepomůže ani ten nejlepší korektor nebo oční stíny. Chytře můžeme použít gelové korejské polštářky pod oči s kolagenem Mizon Collagen Eye Gel Patch. Polštářky okamžitě přilnou k pokožce, převezmou jeho teplotu a chovají se jako druhá kůže, která dodává vlhkost, uklidňuje, rozjasňuje a navrací pleti pružnost. Pro ještě větší vzpruhu stačí dát polštářky před použitím do lednice, čímž zamezíme i případným otokům pod očima.

 

Nejnovější korejské trendy v líčení pro rok 2024 pro odvážlivce

 

Ačkoliv je v letošním roce v korejském líčení in spíše přirozená krása, nemusíme se občas bát i více experimentovat. Opakem minimalismu je v líčení dávka kreativity, například v podobě barevné řasenky, za kterou vděčíme především vracejícím se trendům z 90. let. 

Dalším odvážnějším krokem v líčení může být použití výraznější rtěnky nebo třpytivých očních stínů. Většinu třpytivých odstínů, ale v přirozených odstínech, nabízí korejská paletka Unleashia Glitterpedia Eye Palette. Prodává se hned v několika trendy odstínech a každý si tak vybere podle svého gusta.

Nemusíme zkombinovat nutně všechny trendy dohromady, ale stačí se zaměřit pouze na jednu výraznou partii obličeje, abychom nepůsobili zmalovaně a laciným dojmem. 

 

Pokud se chceme přece jenom držet přirozenosti, přesto chceme vystoupit ze své komfortní zóny, místo černé řasenky můžeme zvolit hnědou ETUDE HOUSE Curl Fix mascara, který bude slušet především brunetkám a celkově tmavším typům.

Přirozené, ale i odvážné odstíny nabízí korejská dlouhotrvající rtěnka AMUSE Chou Velvet. Rtěnka se snadno nanáší, vyplňuje vrásky na rtech s pocitem hydratace díky ceramidům a kyselině hyaluronové.

 

Praktické tipy na odličování

 

Líčení podtrhne naši přirozenou krásu, ale opět se vracíme na začátek, a to je správné odlíčení pleti. Způsobů, jak správně odlíčit běžné i voděodolné líčení, je celá řada. S každým líčením si hravě poradí odličovací olej Dear Klairs Gentle Black Fresh Cleansing Oil. Snadno rozpustí i voděodolný make-up, kožní maz a je šetrný k citlivé pleti. Při kontaktu s vodou se mění na mléko a díky tomu pleť nezamastí.

Zajímavým produktem na odličování jsou čistící balzámy, které jsou v korejské kosmetice velmi oblíbené, jako například jemný korejský odličovací balzám Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Original. Balzám hladce rozpouští nepoddajný make-up, aniž by vaši pokožku zbavoval jejich přírodních olejů, přirozeně exfoliuje a rozjasňuje výtažky z aceroly bohaté na vitamín C.

 

Perfektní práci za nás odvede i čistící korejská maska, například slupovací korejská maska Purenskin Real Black care peel off mask. Maska z pleti odstraňuje nečistoty, černé tečky a zátky kožního mazu z pórů a zanechává pouze čistou a jemnou pleť.