Jak si vytvořit korejský look s pomocí korejské dekorativní kosmetiky

Symbolem krásy a vzhledu Korejek je dokonalá pleť, stejně velký důraz je kladen na líčení korejskou dekorativní kosmetikou. Inovativní nápady, rozjasnění a velké oči jako panenka? Pro Korejky žádný problém. A dokonce i u korejských mužů není make-up, líčení a celkově důsledná péče o pleť ničím cizím. Mezi Korejkami dokonce najdeme bizarní trendy, na které bychom potřebovali notnou dávku odvahy. Zatímco u nás jsou už poměrně běžné plastické operace a modeláž obličeje, Korejky na to jdou jinak. Své kontury dokáží s grácií změnit za pomoci korejské dekorativní kosmetiky a obličej si mnohdy dokonce olepují lepící páskou a tváře si modelují tekutým latexem!

V čem tkví tajemství korejského looku za pomoci korejské kosmetiky a jak se mu přiblížit, to si můžete přečíst v následujících odstavcích.

Typické znaky korejského looku

Hlavním poznávacím znamením korejského looku s pomocí korejské dekorativní kosmetiky je dokonalá pleť. Nejde pouze o dokonalé líčení, které je až druhým krokem. Prvním a základním krokem a kvalitní čištění a odličování pleti. Začíná se vždy odličováním korejským odličovacím olejem, následuje korejská čistící pěna, pleťový peeling, tonizace pleti, korejské pleťové sérum, vyživující oční krém, hydratační krém na obličej a celou rutinu končíme korejským ochranným krémem se SPF 50. Pokud takto budeme postupovat každý den, dosáhneme stejně hladké a zářivé vypadající pleti jako mají Korejky. Pak už se můžeme jednou provždy rozloučit s hutnými dekorativními krycími make-upy, ale vystačíme si pouze s jemným korejským BB krémem, korektorem a tvářenkou.

Výhody používání korejské dekorativní kosmetiky

Korejské líčení nám může přinést řadu výhod, a to zejména:

  • budeme vypadat mladší
  • zvýší se nám sebevědomí
  • naučíme se být při líčení odvážnější
  • vyhneme se stereotypu a budeme více experimentovat
  • zazáříme na dálku

Základní kroky k vytvoření korejského looku korejskou dekorativní kosmetikou

1. Sjednocená pleť

Na dokonale vypadající a zdravou pleť lze aplikovat jemný a lehký make-up, protože korejský look sází především na jednoduchost a přirozenost. 

Trendem na vytvoření přirozeného korejského looku jsou houbičkové cushion make-upy, které v sobě spojují vlastnosti pečujícího pleťového krému a tekutého make-upu.

Z cushion make-upu můžeme zvolit například korejský AMUSE Dew Jelly Vegan Cushion SPF38/PA+++. Čistá a veganská receptura tohoto korejského dekorativního make-upu je zalitá 70% esencí a má lehkou gelovou texturu, která aktivně dodává živiny pokožce. Panthenol a kyselina hyaluronová udržují pokožku hydratovanou a dodávají jí zářivý lesk, zatímco niacinamid zlepšuje texturu pokožky. Make-up jemně zakryje skvrny, zarudnutí a póry, aniž by vypadal těžce. Balení po vypotřebování nemusíte vyhazovat, ale lze dokoupit praktické vyměnitelné refily. 

Jako klasický tekutý make-up se na pleti chová korejský tónovací krém Heimish Bulgarian Rose Tone-UP Sunscreen SPF50+/PA+++. Krém s SPF 50 pleť chrání, hydratuje a má vysoký antioxidační účinek, který účinně pomáhá s vyrovnáním účinků negativního ultrafialového záření a dalších vnějších faktorů. Hydratační a anti-aging složky činí pleť po aplikaci jemnou, hladkou a vyživenou, stejně jako zvyšují bariérové ​​funkce a zpomalují stárnutí.

Na matnou pleť minerálním pudrem

Pokud jsme neustále na cestách, potřebujeme během dne upravit make-up a nemáme po ruce kosmetický štětec nebo beauty blender, můžeme sáhnout po skladném kompaktním korejském BB krému Skin 79 Super+Pink BB Pact. Kromě toho, že pleť chrání SPF 30, pomáhá fixovat make-up jako matující pudr, takže pleť vypadá déle svěže. Pomáhá mít pod kontrolou redukci kožního mazu. Obsahuje cenné oleje a rostlinné výtažky, které udržují vlhkost, vyživují a rozjasňují pokožku. 

Sjednocení pleti se neobejde bez kvalitního pudru. Sáhnout můžeme po sypkém minerálním korejském pudru ETUDE HOUSE Zero Sebum Drying powder. Pudr obsahuje minerály regulující tvorbu kožního mazu, které udržují lesk pleti zcela pod kontrolou a zanechávají pleť čistou. Tento korejský pudr je navržen tak, aby poskytoval pleti zklidňující a hydratační účinek. 

Do každé kabelky naopak oceníme kompaktní korejský pudr Innisfree No-Sebum Mineral Pact. Tento minerální pudr působí jako savý prášek, který kontroluje přebytečný kožní maz a zanechává svěží a matnou pleť. Může být použit jako primer, fixační prášek make-upu nebo pro kontrolu lesku a přebytečného mazu. Dále pomáhá upravit mdlý tón pleti a opravit make-up, který se snadno zanese nadbytečným mazem a mastnotou a vytvořit tak zářivou a svěží pleť.

2. Zakrytí nedokonalostí

Na zakrytí jakýchkoliv nedokonalostí včetně akné je praktický korejský dekorativní korektor The Saem Cover Perfection TIP Concealer SPF28/PA++ s pěnovým aplikátorem. Spolehlivě zakryje tmavé kruhy pod očima, jemné vrásky, pihy, zarudnutí, pigmentové skvrny, pupínky, nerovnoměrný reliéf a další nedokonalosti pleti. Velkým plusem je ochranný faktor, který chrání před slunečním zářením.

3. Rozjasnění pleti

Dalším z poznávacích znamení typického korejského looku je rozjasněná pleť. Základem je aplikace rozjasňujícího podkladu pod make-up Thank You Farmer Be Beautiful Pure Make-up base SPF30/PA++. Tento korejský hydratační podklad pod make-up s ochranným faktorem SPF 30 odstraňuje nerovnoměrné tóny pleti díky fialové barvě, která pomáhá v pleti korigovat žluté podtóny pro zářivě vypadající pleť. Podklad pod make-up pleť rozjasňuje a vrací život matné pleti, jako multifunkční produkt je jeho složení navrženo tak, aby rozjasnilo, vyhladilo a hydratovalo pokožku, a to i díky obsahu niacinamidu a kyseliny hyaluronové. 

Celkový efekt zářící pleti podle Korejek podpoříme za pomoci rozjasňujícího korejského BB krému SKIN79 BB Super+ Beblesh Balm SPF30/PA++. Tento korejský BB krém projasňuje pleť, vyhlazuje jemné linky a vrásky a chrání pleť před škodlivými UV paprsky a dalšími vnějšími vlivy díky SPF 30. Tento BB krém hluboce hydratuje pleť a reguluje nadměrnou tvorbu kožního mazu, lehce se vstřebává, není mastný, proto neucpává póry a působí dlouhodobě bez nežádoucího lesknutí, pocitu mastnoty a lepivosti. Po aplikaci zanechává pleť sametově hebkou a rozzářenou.

Pořádnou dávku jasu pleti dodá rozjasňující korejské sérum Laneige Glowy Make-up sérum. Sérum obsahuje diamantový prášek, který zvyšuje zářivost pokožky a zanechává ji hladkou a zářící. Aplikuje se pomocí kapátka jako známe u korejských pleťových sér, a proto jde o velmi luxusní záležitost.

Sjednocenou pleť můžeme ještě více rozzářit třpytivým rozjasňovačem, který obsahuje multifunkční korejská paletka AMUSE Vegan Face All Palette. Kromě rozjasňovače tvářenka obsahuje několik očních stínů v přirozených odstínech a šťavnatou tvářenku, proto budeme mít vše potřebné pro vytvoření dokonalého korejského looku hezky po ruce a v jednom balení.

4. Růžové tváře jako jablíčka

Ačkoliv se Korejky vyznačují bílou porcelánovou pletí, nikdy nezapomínají na výrazná růžová líčka za pomoci korejské tvářenky Too Cool for School Artclass By Rodin Blusher. Tato tvářenka v sobě ukrývá celkem tři odstíny, které spolu dokonale ladí. Snadno se aplikuje pomocí štětce, má jemnou a hedvábnou texturu, která vytváří na tvářích efekt s beztížným, jemným závojem. Jemná tvářenka podtrhne ladný tvar obličeje a krásně splyne s pletí.

5. Důraz na oči a obočí

Při vytváření korejského looku za pomoci korejské dekorativní kosmetiky je velký důraz kladen na oči a jejich zvýraznění. Ty si Korejky zvětšují zejména světlými a třpytivými očními stíny, například v odstínech béžové, růžové a zlatavé. Přesně takové jemné odstíny najdeme v korejské paletce AMUSE Eye Vegan Sheer Palette nebo v paletce na oči rom&nd Better than Eyes.

Dlouhé řasy nám zaručí korejská prodlužující řasenka rom&nd Han All Fix Mascara Long Black. Řasenka je navíc i voděodolná, proto zajišťuje, že řasenka vydrží dlouho, aniž by řasy slepovala nebo rozmazávala. Během dne řasenka neopadává a zajišťuje dlouhotrvající výdrž.

Kromě zdůraznění očí Korejky kladou důraz i na výrazné tmavé obočí, kterého dosáhneme korejskou tužkou na obočí Holika Holika Skinny Eye Brow. Je dostupná hned v několika barevných odstínech a má integrovaný speciální kartáček, který dodá obočí extra přesnost a vytvoří mu dokonalý tvar. Složení je obohaceno o vyživující vitamín C a bambucké máslo s voskem, který zafixuje jednotlivé chloupky na místě a zajistí jim dlouhotrvající barvu po celý den.

6. Šťavnaté rty

Korejky rády nepoužívají klasické dekorativní rtěnky, které jsou oblíbené u nás. Raději sází na tzv. tinty, kterými si vystínují rty. Nesází pouze na jeden odstín, ale pro svůj look volí klidně i tři odstíny! Příjemný je hydratační korejský tint rom&nd Dewy ful water tint. Tint rty nevysušuje, ani se nerozmazává. Uzamyká vlhkost a vytváří pěkný kyprý vzhled rtů. Je bohatě pigmentovaný a na rtech dlouho vydrží.

Milovnice klasických rtěnek potěší korejská matná rtěnka rom&nd Zero Matte Lipstick. Rtěnka má jemnou krémovou texturu a na rtech je velice příjemná. Nevysušuje, má dlouhou výdrž a hodí se pro každodenní líčení.

Na rtěnku nebo samostatně lze pro větší šťavnatost rtů zvolit korejský lesk na rty rom&nd Glasting Water Gloss. Lesklý gelový lesk na rty je dlouhotrvající, nelepivý a s třpytivým finishem. Lesk je obohacen o sladký mandlový olej, který udržuje rty hydratované a hladké. Prodává se v několika jemných odstínech a je k dostání i v bezbarvé variantě, která je skvělá právě v kombinaci s barevnou rtěnkou. 

K čemu by nám ale byly všechny hezké rtěnky a lesky na rty, pokud bychom měli rty suché a popraskané. S tím je konec a řešením je korejský medový balzám na rty Frudia Blueberry Hydrating Honey Lip balm. Nejenže má roztomilé balení, ale okamžitě odstraňuje suchost a odlupování šupinek ze rtů a hojí i praskliny. Činí pokožku rtů elastickou, vyhlazuje jemné vrásky, dodává jemnost a hladkost.

Pro extra výživu je skvělá hydratační noční korejská maska Klavuu Nourishing Care Lip Sleeping pack. Má také balzámovou texturu a jemnou příchuť. Během noci suché a popraskané rty vyživí a zvláční a ráno po probuzení budou rty dokonalé na nanesení oblíbené rtěnky.

Odvážné trendy v líčení korejskou dekorativní kosmetikou 

Korejské líčení je velice inovativní, přesto se nám některé návyky Korejek mohou zdát úplně mimo realitu a naše běžné chápání líčení.

1. Netradiční forma make-upu

Jedním z odvážnějších korejských trendů jsou právě dekorativní cushion make-upy, které jsme si už představili. Tedy alespoň co se evropských žen týče. V Koreji jsou při vytváření korejského looku zcela běžné a je tedy na nás, zda tomuto trendu dříve či později podlehneme také. Minimálně na léto, kdy hledáme lehčí krytí, bychom mu měli dát šanci. To samé platí i o barevných rtech. 

2. Porcelánově bílá pleť

Na co si možná budeme hodně zvykat, je korejské bělení pleti. Korejky často ve svém looku využívají make-upy o několik odstínů světlejší, zatímco my chceme vypadat snědší. Korejské produkty často také obsahují bělící složky, kdy se jedná o přípravky na bázi opalovacího krému. Používají se hlavně na zesvětlení pih v obličeji.

Pokud bychom se chtěli tomuto trendu bělení pleti přiblížit, můžeme ve své skin care rutině vyzkoušet korejské bělící sérum Medi-Peel Bio Intense Glutathione White Ampoule. Sérum je skvělé nejen na to, abychom měli porcelánově bílou pleť, ale výborně funguje proti pigmentaci, zmírňuje zarudnutí, vyrovnává tón pleti a pomáhá v boji proti jizvičkám po akné.

Zlehka a nenásilně na to můžeme jít s pomocí korejské plátýnkové masky SKIN79 Whitening Animal Mask - For Dark Panda. Tato korejská maska navrací pokožce jednolitý barevný tón i lesk, a to především díky vysokému obsahu depigmentačních látek. Má vliv na rovnoměrné rozložení melaninu na pokožce, díky tomu jsou pigmentové skvrny méně viditelné. 

3. Umělé řasy velkých rozměrů a nepřirozeně barevné čočky

V Koreji také běžně uvidíme ženy s nalepenými řasami a barevnými čočkami. Umělé řasy u nás nejsou ničím neobvyklým, a zatímco my saháme po těch přirozenějších, korejský look si žádá umělé řasy takových rozměrů, že pak připomínáte mrkací panenku. Umělé dekorativní řasy Korejky doplní modrými nebo zelenými kontaktními čočkami a běžný korejský look je na světě.

Řasy lze přirozeně podzvednout i kleštičkami na řasy Missha Perfect Eyelash Curler nebo podpořit jejich růst korejským sérem na podporu růstu řas Benton Honest Eyelash serum. Aktivní složky v séru vyživují vlasové folikuly a urychlují přirozený růst řas a díky tomu se pravidelným používáním stávají hustšími a delšími.

Ke korejskému looku připomínající mrkací panenku nám ale skvěle poslouží i řasenka Missha Mega Volume Mascara Deep volume, kterou naneseme minimálně ve dvou vrstvách. Tato korejská řasenka dodá řasám výraz a hustotu pro intenzivnější pohled. Několik tahů kartáčkem od kořínků ke konečkům vede k viditelně plnějším řasám, protože je individuálně zvedne a zahustí.

4. Lepicí páska na zafixování obličeje

Určitě jste vyzkoušeli trik s lepící páskou, když jste si chtěli nanést dokonalou dekorativní oční linku. Dokonale tenkou oční linku ve svém korejském looku dosáhnete za pomoci ETUDE HOUSE Drawing Show Brush Liner. Nicméně Korejky tento trend posunuli ještě výš a lepící páskou si fixují spodní část obličeje, kdy si zalepí obě strany obličeje k sobě, aby obličej vypadal co nejužší. Zatímco my se korejským líčením chceme přiblížit korejským ženám, ony si za pomoci izolepy chtějí vytvořit evropskou linii obličeje. Je to takový malý lifting na počkání, ale nikdo nechce chodit na ulici se zalepeným obličejem.

Mnohem snadnější je sáhnout po korejské konturovací paletce Too Cool for School Artclass By Rodin Shading Classic a tváře si jednoduše vykonturovat za pomoci korejské dekorativní kosmetiky. Paletka je skvělým pomocníkem pro definované a zeštíhlující kontury obličeje.

5. Umělé oční víčko

Extrémním korejským trendem je umělé oční víčko. Korejky si běžně lepí falešné oční víčko, které je v Koreji běžně k zakoupení. Je to především k otevření svého pohledu a zvětšení očí. U nás toho dosáhneme bílou tužkou na oči a kvalitní řasenkou Missha Mega Volume Mascara Deep volume, která nám pohled doslova rozzáří.